2016-10-14 04:37:08
Φωτογραφία για Πάνω από 10 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο της Ηλείας
Την υλοποίηση έργων συντήρησης του οδικού επαρχιακού δικτύου της Ηλείας ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος,  καθώς το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε τα σχετικά αιτήματα.

Οι παρεμβάσεις ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ σε προϋπολογισμό και αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα του οδικού δικτύου, το οποίο σε αρκετά σημεία έχει προβλήματα που επηρεάζουν την κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων.

Η πρώτη σύμβαση που υπεγράφη είναι 3 εκατ. ευρώ και αφορά τη συντήρηση του οδικού επαρχιακού δικτύου βόρεια του Αλφειού και περιλαμβάνει τους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού. Το έργο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο, αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού τάφρων, τσιμεντοστρώσεις, αποκατάσταση καθιζήσεων, ανακατασκευή οδοστρώματος, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις κλπ.


Παράλληλα, η διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας ξεκίνησε τις διαδικασίες για δύο νέους διαγωνισμούς συντήρησης, οι οποίοι αφορούν τόσο το βόρειο όσο και το νότιο τμήμα της Ηλείας, προϋπολογισμού 5,87 εκατ. ευρώ οι οποίοι θα συντηρήσουν και θα βελτιώσουν, όπως τόνισε ο κ.Γεωργιόπουλος, με καθολικό και στοχευμένο τρόπο το σύνολο του επαρχιακού δικτύου.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης υπέγραψε και για δύο ακόμα δρόμους ξεχωριστής σημασίας, τα τμήματα Πύργος Οινόη και Μιράκα-Λάλα, και πλέον απομένει η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Για το πρώτο έργο ο κ.Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι εγκρίθηκε μελέτη για στοχευμένες παρεμβάσεις σε 4 σημεία. Προϋπολογισμού 1,34 εκατ. ευρώ. Για το δεύτερο τμήμα πρόσθεσε ότι θα γίνει αποκατάσταση της καθίζησης στη θέση «Καζάνι» με μελέτη κόστους 700.000 ευρώ, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών.

«Πρόκειται για παρεμβάσεις που αγγίζουν συνολικά τα 10,5 εκατ. ευρώ και αν υπολογίζουμε τα 12 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί την περασμένη διετία για το επαρχιακό δίκτυο, αντιλαμβάνεστε ότι έχει γίνει και γίνεται πολύ σπουδαίο έργο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους, αναζητά και βρίσκει πόρους στο μέτρο του δυνατού για να βοηθήσει τη ζωή των πολιτών, την ποιότητα της καθημερινότητάς τους και να βελτιώσει την οδική τους ασφάλεια», δήλωσε ο κ.Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας για την ταχύτητα και την υπευθυνότητά τους στη δρομολόγηση των έργων.

Ξεκινά η συνεργασία με τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

 Ο κ.Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα που θα ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφείου μέσω προγραμματικής σύμβασης, προϋπολογισμού 840.000 ευρώ, αφήνοντας αιχμές για την κωλυσιεργία ετών.

«Ήταν χρήματα παρκαρισμένα για 3-4 χρόνια που καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε. Οι καιρικές συνθήκες απαιτούν εγρήγορση και συντηρήσεις του αποστραγγιστικού δικτύου του ΓΟΕΒ. Αυτά τα χρήματα ήταν εις θέση τα προηγούμενα χρόνια να έχουν συντηρήσει το δίκτυο και να μην κινδυνεύουμε από πλημμύρες σε καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές. Τις επόμενες μέρες αρχίζει το έργο και θα ξεκινήσουμε, ανάλογα με τον καιρό, στα πιο επείγοντα που μπορούν να προστατεύσουν από ενδεχόμενες πλημμύρες», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιόπουλος και υπογράμμισε ότι το όφελος είναι πολλαπλό, διότι τα χρήματα ενισχύουν την τοπική οικονομίας, αφού τα έργα τα δουλεύουν τοπικές εταιρείες.

«Πράσινο» και για φράγμα Πηνειού και «111»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη κ.Απ. Κατσιφάρα, τον αντιπερ/ρχη Υποδομών Γ.Λύτρα και τον δήμαρχο Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλο, σημειώνοντας ότι απέφερε σημαντικά αποτελέσματα σε κομβικά έργα, όπως η Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως  («111»), το φράγμα Πηνείου και ο δρόμος για τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς.

Για το φράγμα Πηνειού η χρηματοδότηση είναι διμερής, 1,7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και ένα εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το οποίο έχει δεσμευτεί ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Για τον δρόμο πρόσβασης στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, ο κ.Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος θα ενημερώσει αναλυτικότερα, καθότι τελικός δικαιούχος είναι ο δήμος. Σχετικά με την «111», το αίτημα χρηματοδότησης με σημαντικό ποσό αναμένεται να εγκριθεί, ωστόσο ο κ.Γεωργιόπουλος επισήμανε πως «καλό είναι να περιμένουμε να αναγγελθεί και να υπογραφεί από τον υπουργό».

Όταν έχουμε κοινές προσπάθειες όλοι οι φορείς της αυτοδιοίκησης και ενώνουμε δυνάμεις, πάντα καταφέρνουμε κάτι καλό για τον τόπο. Αυτό οφείλουμε να το κάνουμε κανόνα. Εγώ προσβλέπω σε αυτό και σε κάθε παρέμβασή μου θα το επισημαίνω», δήλωσε ο κ.Γεωργιόπουλος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ