2016-10-15 00:10:14
Φωτογραφία για Softbank και Σαουδική Αραβία δημιουργούν το μεγαλύτερο fund στον κόσμο
Η Softbank και το κρατικό επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζονται για τη δημιουργία ενός νέου τεχνολογικού fund που θα... διαχειρίζεται 100 δισ. δολ., σε μία κίνηση που θα "γεννήσει" το μεγαλύτερο επενδυτικό fund στον κόσμο.

Το νέο fund που θα ονομάζεται SoftBank Vision Fund, θα έχει τη βάση του στο Λονδίνο και θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με 25 δισ. δολ. από τη SoftBank και με 45 δισ. δολ. από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως μεταδίδει το CNBC επικαλούμενο τους Financial Times.

Το ασυνήθιστα μεγάλο fund υπογραμμίζει την πρόθεση των επενδυτών να επενδύσουν στον τομέα της τεχνολογίας, παρά τις ανησυχίες της Silicon Valley για "διογκωμένες εκτιμήσεις" για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Uber και η Airbnb.

Η SoftBank ανακοίνωσε ότι το Fund θα προχωρά σε επενδύσεις σε ορίζοντα πέντε ετών, τοποθετώντας 20 δισ. δολ. το χρόνο, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις ή εταιρείες τεχνολογίας με μακρά περίοδο στο χώρο.


Τόσο η SoftBank όσο και η Σαουδική Αραβία προχωρούν ολοένα και περισσότερο σε επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Νωρίτερα φέτος, η SoftBank αγόρασε την Arm Holdings, σε μια συμφωνία 24 δισ. στερλίνων που σηματοδότησαν τη μεγαλύτερη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας τεχνολογίας.

Το κρατικό επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, που είναι γνωστό ως Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, επίσης επιχειρεί να πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις στην τεχνολογία, ενώ νωρίτερα φέτος προχώρησε σε επένδυση 3,5 δισ. δολ. στην υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων Uber.

Η μετοχή της Softbank ενισχύεται περισσότερο από 3% αυτή την ώρα στις συναλλαγές της Ασίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ