2016-10-18 00:08:16
Φωτογραφία για Κ.Λουράντος: «Διανυκτερεύσεις τέλος στα φαρμακεία χωρίς προστασία»! Τι λέει μετά τη σύλληψη φαρμακοποιού
Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη 

- Health Report.gr

Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα μετά τη σύλληψη φαρμακοποιού στο Βύρωνα επειδή αρνήθηκε ξημερώματα να ανεβάσει τα ρολά.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό δεδομένου ότι εδώ και χρόνια επιτρέπονται τα μέτρα αυτοπροστασίας στους φαρμακοποιούς οι οποίοι τις νύχτες κατεβάζουν τα ρολά προκειμένου να αποφεύγουν ληστείες.

Διαβάστε ΕΔΩ πως συνελήφθη ο φαρμακοποιός στο Βύρωνα επειδή αρνήθηκε να ανεβάσει τα ρολά σε πολίτη και θέλησε να τον εξυπηρετήσει από το ειδικό παράθυρο: «Ανάστατοι οι φαρμακοποιοί για σύλληψη συναδέλφου τους επειδή δεν ανέβασε τα ρολά!»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, από την πρώτη στιγμή έσπευσε να ενημερωθεί για την προσαγωγή του φαρμακοποιού στο αστυνομικό τμήμα του Βύρωνα.

Μάλιστα ο Κ.Λουράντος διαμηνύει ότι αν δεν επιτρέπονται πλέον τα μέτρααυτοπροστασίας για τον κλάδο, σταματούν οι διανυκτερεύσεις.


Διαβάστε παρακάτω τι έγραψε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο facebookενημερώνοντας τους συναδέλφους του:

«Επισκεφθήκαμε το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Μαζί μου η νομικός σύμβουλος του ΦΣΑ κυρία Αγγέλου και ο παθών συνάδελφος Βασίλης Ευαγγέλου. Μιλήσαμε με τον διοικητή του τμήματος από τον οποίο πληροφορηθήκαμε ότι η προσαγωγή του συναδέλφου στο τμήμα έγινε από όργανο της άμεσου δράσης και όχι από αστυνομικό του τμήματος.

Μας εδόθη αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων και καταθέσαμε επί τόπου αίτηση για να μάθουμε το όνομα του αστυνομικού που έσυρε τον συνάδελφο στο αστυνομικό τμήμα.

Η αίτηση θα διαβιβαστεί σήμερα στην ΓΑΔΑ η οποία και τις προσεχείς μέρες οφείλει να ανταποκριθεί.

Όσον αφορά το συμβάν εκφράσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στη ενέργεια της αστυνομίας, από οποιοδήποτε τμήμα της και αν προέρχεται και καταστήσαμε σαφές ότι από την στιγμή που η ίδια (όπως δήλωσε ο διοικητής) δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην φύλαξη μας, οφείλουμε από μόνοι μας να προστατεύσουμε την ζωή μας και τοφαρμακείο μας.

Υπάρχει οδηγία για τα ρολά ασφαλείας που πρέπει να κατεβαίνουν και να μη ανοίγουν σε κανένα, ακόμα και αν είναι αστυνομικός.

Όπως επίσης ότι το φαρμακείο είναι πρωτοβάθμιος σταθμός περίθαλψης και δεν δικαιούται κανείς ένστολος να το κλείνει επειδή οποιοσδήποτε ακατανόμαστος πολίτης έχει όρεξη για καυγάδες και τσαμπουκάδες ή θέλει να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα ξεσπώντας σε λειτουργό υγείας και μάλιστα εν υπηρεσία.

Αν ήθελε ο εν λόγω πολίτης να υποβάλει μήνυση μπορούσε να το κάνει ο ίδιος χωρίς να σύρεται ο συνάδελφος στο τμήμα και να μένει η περιοχή χωρίς διανυκτερεύουν φαρμακείο.

Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο αστυνομικό που προέχει σε αυτή την πράξη και να προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια για αυτό συμβάν.

Θα ενημερώσουμε επίσης την ΓΑΔΑ με επίσημο έγγραφο για τα ρολά ασφαλείας και όλους τους πολίτες μέσω των ΜΜΕ για τον ρόλο του διανυκτερεύοντος φαρμακοποιού, ώστε όχι μόνο να μην ξανασυμβεί παρόμοιο παραστατικό, αλλά να τύχουμε τον σεβασμό που μας αρμόζει .

Διαφορετικά διανυκτερεύσεις τέλος … Το είπαμε και θα το πούμε και σε ανώτερα κλιμάκια της πολιτείας».

Να σημειωθεί πως πριν χορηγηθεί άδεια από την Περιφέρεια για τη λειτουργία ενός φαρμακείου ελέγχονται ακριβώς αυτά τα μέτρα αυτοπροστασίας των φαρμακοποιών, αλλά και το ειδικό παράθυρο που υπάρχει σχεδόν σε κάθε φαρμακείο για να δίνονται τα φάρμακα τις νύχτες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ