2016-10-18 00:08:48
Φωτογραφία για Ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση “DePuy”
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου 

- Virus.com.gr

Για την 1η Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας γιατρών του ΕΣΥ από την εταιρεία «DePuy» θυγατρική της «Johnson@Johnson», που αφορά στη πώληση υπερκοστολογημένου ορθοπεδικού εξοπλισμού, με τη δωροδοκία γιατρών και στελεχών νοσοκομείων.

Το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας η οποία επισήμανε τον κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση, απέρριψε τα αιτήματα αναβολής 3ών κατηγορουμένων (ενός αλλοδαπού στελέχους της εταιρίας και δυο Ελλήνων κατηγορουμένων) λόγω ασθένειας. Παρά ταύτα, η δίκη διεκόπη καθώς 1ας κατηγορούμενος δεν εκπροσωπούνταν από συνήγορο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός πωλήθηκε με “καπέλο” άνω του 35% επί της πραγματικής του αξίας σε 114 νοσοκομεία. Η υπόθεση DePuy περιγράφεται αναλυτικά από την ελληνική δικαιοσύνη σε 2.168 σελίδες. Μεταξύ των 24 κατηγορουμένων, που παραπέμπονται να δικαστούν για κατηγορίες που επισύρουν ακόμη και ισόβια, βρίσκονται «βαριά» ονόματα της oρθοπεδικής στο ΕΣΥ, στελέχη της «DePuy» καθώς και Έλληνες που βρίσκονταν πίσω από πλειάδα off shore εταιριών μέσω των οποίων διακινούνταν το “μαύρο χρήμα” στο ΕΣΥ.

Πηγή: euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ