2016-10-18 00:36:08
Φωτογραφία για Νέος modular πύργος για το αμερικανικό ΤΘ 8×8 Stryker
Στη δοκιμή και αξιολόγηση ενός νέου σπονδυλωτής σχεδίασης πύργου για τον εξοπλισμό του τροχοφόρου (8×8) τεθωρακισμένου οχήματος Stryker θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσαν η αμερικανική Raytheon και η βελγική CMI Defence.

Ειδικότερα, οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την ανάθεση από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής Όπλων (ARDEC: Armament Research, Development and Engineering Center) συνεργατικών συμβάσεων έρευνας και ανάπτυξης για την αξιολόγηση της τεχνολογίας και ειδικότερα της φονικότητας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά την κατά το 2017, δοκιμή και αξιολόγηση του κατασκευής CMI πύργου Cockerill 3030 με εναλλάξιμα πυροβόλα και εγκατεστημένη τη ανεξάρτητη διόπτρα αρχηγού πληρώματος (CIV: Commander Independent Viewer) επί τεθωρακισμένου οχήματος Stryker.

Ας σημειωθεί ότι ο βάρους περίπου πέντε τόνων πύργος Cockerill 3030 μπορεί να είναι επανδρωμένος ή μη και μπορεί να εξοπλιστεί με πυροβόλο διαμετρήματος 30 ή 105 χιλιοστών ή εκτοξευτή βλημάτων. Μάλιστα, το τρέχον έτος, η κατασκευάστρια CMI έχει αρχίζει να παραδίδει πύργους του τύπου σε μη κατονομαζόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής.


Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, εντός του τρέχοντος μήνα η εταιρία πρόκειται να ολοκληρώσει, επ’ ωφελεία του Στρατού των ΗΠΑ την ανασκόπηση σχεδίασης του πύργου και να παραδώσει τον Απρίλιο του 2017 έναν πύργο εξοπλισμένο με πυροβόλο διαμετρήματος 30 χλστ. κατασκευής της Orbital ATK.

Στη συνέχεια, εντός του θέρους του 2017, θα διεξαχθούν βολές πιθανότατα στο Fort Benning της Γεωργίας όπου, μεταξύ άλλων, εδρεύουν οι σχολές Τεθωρακισμένων και Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ