2016-10-27 10:13:07
Φωτογραφία για Καθόλου βοηθητική η έγκριση για αναβολή των Δημοτικών εκλογών, λέει ο Περδίκης
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε “πολύ κακή ιδέα από κάθε άποψη, καθόλου βοηθητική,” την έγκριση, από το Υπουργικό Συμβούλιο, εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών για παράταση της θητείας των τοπικών αρχόντων και συμβουλίων που εξελέγησαν το 2011, με αποτέλεσμα την αναβολή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης του Δεκεμβρίου.

“Η αναβολή των εκλογών μου θυμίζει την αλλαγή του εκλογικού μέτρου, λίγο πριν γίνουν οι εκλογές, δεν είναι θετικό στοιχείο σε μια δημοκρατία να παίρνονται τόσο καθοριστικές αποφάσεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές”, είπε.

Μιλώντας στο περιθώριο εργασιών της Βουλής, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι “η θέση η δική μας είναι ότι μπορεί η Επιτροπή Εσωτερικών να ολοκληρώσει τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και πρέπει να το κάμει πριν τις εκλογές.”

“Το να παρατείνεται για ακόμα δυόμισι χρόνια η θητεία των εκλελεγμένων εκπροσώπων στην ΤΑ δεν είναι υγιές στοιχείο για τη δημοκρατία
. Αν θέλετε να κάμω και μια πρόβλεψη, θα στείλει στις ελληνικές καλένδες την προσπάθεια που γίνεται για τη μεταρρύθμιση στην ΤΑ. Αν δώσουμε ακόμα δυόμιση χρόνια διορία στη Βουλή και την ΤΑ να κάμουν μεταρρύθμιση, στα δύο χρόνια και τέσσερις μήνες θα είμαστε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα τώρα εδώ. Αντίθετα αν μπει το χρονοδιάγραμμα - όπως ήταν στην αρχή σχεδιασμένο – ότι ως το Δεκέμβριο θα ψηφίσουμε τα νομοσχέδια για την ΤΑ, έχουμε μια ελπίδα να πετύχουμε μέσα στο 2016 τη μεταρρύθμιση στην ΤΑ”, πρόσθεσε.

Είναι, είπε, η συνταγή καταστροφής αυτό που κάνει σήμερα το Υπουργείο και η Κυβέρνηση για την ίδια την υπόθεση της μεταρρύθμισης στην ΤΑ. “Πολύ κακή ιδέα από κάθε άποψη, καθόλου βοηθητική, εμείς θα ταχθούμε εναντίον”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Περδίκης, κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κυβερνητικό Προϋπολογισμό του 2017, είπε πως “εάν αυτό το μικρό έλλειμμα στον Προϋπολογισμό του κράτους προερχόταν από αυξημένες δαπάνες στον τομέα της υγείας και κοινωνικών παροχών, εμείς θα ήμασταν με το μέρος της Κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αυστηρές υποδείξεις από τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Δεν θεωρούμε, σημείωσε, ότι ελλείμματα, τα οποία μπορούν να καλυφθούν μέσα από την παραγωγικότητα και ιδιαίτερα τόσο μικρά πρέπει να δημιουργούν τέτοιες ανησυχίες από αυτούς που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται γι' αυτά τα ελλείμματα, δηλαδή τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί έχουν σπείρει με τις αποφάσεις τους, την ύφεση και υποανάπτυξη σε ολόκληρη την ΕΕ όχι μόνο στην Κύπρο.

Αλλά δυστυχώς και το λέμε ξεκάθαρα, συνέχισε, τα ελλείμματα στον Κυβερνητικό Προϋπολογισμό για το 2017 δεν προέρχονται από δαπάνες στην υγεία και κοινωνικές παροχές.

“Προέρχονται γιατί έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις που είναι υπέρ των προνομιούχων και εις βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού και είναι η απόφαση για κατάργηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, η απόφαση να δώσουν πίσω λεφτά στους υψηλόμισθους μέσα από τον τερματισμό της έκτακτης αποκοπής, η απόφαση να αυξήσουν τις φρουρές των πολιτικών, η απόφαση να αγοράσουν καινούργιες λιμουζίνες, η απόφαση να βάλουν και άλλους συμβούλους (61 εκ. ευρώ σε συμβουλευτικές υπηρεσίες), η απόφαση να χαρίσουν χρέη της τάξης των 60 εκ. ευρώ, να διαγράψουν οφειλές προς το κράτος, η απόφαση τους να περιορίσουν τον φορολογικό έλεγχο, και να μην κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες, όλες αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι που δημιουργούν τα ελλείμματα στον κυβερνητικό Προϋπολογισμό και προκαλούν τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων Επιτρόπων”, κατέληξε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ