2016-10-31 12:29:13
Φωτογραφία για Συμμετοχή του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στις εορταστικές εκδηλώσεις για το ΟΧΙ του 40
Τιμήσαμε και φέτος τις δύο εθνικές επετείους (την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας και το Έπος του 1940), στο πρόσωπο ενός ανθρώπου που συμμετείχε αγωνιζόμενος και στις δύο αυτές περιόδους. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στη μνήμη του ήρωα συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά, έγινε μνημόσυνο στον Ι.Ν. των Κοιμητηρίων της Ευαγγελίστριας και μετά τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνήμα του στον ίδιο χώρο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Συλλογικοτήτων Εθνικής Μνήμης και Τιμής (Αλέξανδρος ο Μέγας -Σύνδεσμος Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας Δήμου Θερμαϊκού, Αλληλεγγύη -Σύνδεσμος Αποστράτων Δήμου Θέρμης, Αρχαιοπρεπές Οπλιτικόν Άγημα «Άρες Άναξ», Δεσμοί Ελλήνων, Δημοτικὴ Κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», Εθνεγερσία Μακεδονίας-Θράκης-Ηπείρου, Κίνημα Ελευθερία, Μακεδονική Πρωτοπορία, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας και Τετρακτύς). Παρέστησαν και απόγονοι του ήρωα.

Από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ παρέστησαν ο γεν. γραμματέας Δημήτριος Βαλασίδης, το μέλος του ανωτάτου πολιτικού συμβουλίου Απόστολος Σιώκος, ο πρόεδρος της οργάνωσης Θεσσαλονίκης Δημήτριος Ματζώρης, πολιτευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΑΡΙΔΑΙΑ

Την ακριτική Αριδαία επέλεξε η ηγεσία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να εορτάσει την επέτειο του Έπους του 40. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο "ΞΕΝΙΤΊΔΕΙΟ" της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας εκδήλωση, στην οποία ο Β’ Αντιπρόεδρος του κόμματος Γεώργιος Τσακίρης ανέπτυξε το ιστορικό του ελληνοϊταλικού πολέμου, ενώ ο Α’ Αντιπρόεδρος Ανάργυρος Σαρήπαπας και ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Βαλασίδης αναφέρθηκαν στο ιστορικό, την ιδεολογία, τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος. Συντονιστής ήταν ο πρόεδρος της οργάνωσης Πέλλας Χρήστος Βαλασίδης. Παρέστησαν πολιτευτές, στελέχη και μέλη καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία διεπιστώθη το έντονο ενδιαφέρον των παρισταμένων για τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

Την επομένη τα στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον Γεν. Γραμματέα συμμετείχαν στην δοξολογία, της επιμνημόσυνο δέηση, την κατάθεση στεφάνων και την μαθητική παρέλαση. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και το πρωί του Σαββάτου έγιναν συναντήσεις με μέλη και φίλους της περιοχής.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι επαφές του κόμματος με κατοίκους όλων των περιοχών με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ