2016-11-06 13:36:08
Φωτογραφία για Ρίο: Κάτοικοι & Δήμος απειλούν με κλείσιμο της εθνικής οδού στα έργα της «Ολυμπίας»
Σε συγκέντρωση τοπικών συμβουλίων και κατοίκων απ' όλη τη δημοτική ενότητα Ρίου καλεί την Κυριακή (6/11), το απόγευμα η ...δημοτική αρχή της Πάτρας, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση προς το υπουργείο Υποδομών και τους εργολήπτες της Ολυμπίας Οδού αλλά και της ΕΡΓΟΣΕ, με αίτημα νέα μελέτη και άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Η μελέτη και τα προτεινόμενα έργα αφορούν την άμεση οριοθέτηση και τον καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων στα όρια των έργων που εκτελούνται στην περιοχή του πρώην Δήμου Ρίου, από τη Ροδινή και τον Ψαθόπυργο έως και το Ρίο.

Στη σύσκεψη θα είναι και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ο οποίος μία ώρα αργότερα θα προεδρεύσει της συνάντησης τοπικών φορέων απ' όλους τους οικισμούς, στο πρώην δημαρχείο Ρίου.

Το πρόβλημα της ελλιπούς μελέτης και παρεμβάσεων για την ασφάλεια των παραλιακών οικισμών που απειλούνται με πλημμύρες, καθώς τα φερτά υλικά από τα εργοτάξια φράζουν συνέχεια τα μικρής διατομής δημοτικά αποχετευτικά δίκτυα, υφίσταται εδώ και μια εξαετία, από το 2010. Από πέρυσι όμως κτύπησε κυριολεκτικά συναγερμός από τους οικισμούς, λόγω και της επέκτασης των εργασιών της «Ολυμπίας» αλλά και την παράλληλη εξέλιξη του έργου κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έως και τα Αραχωβίτικα.


Οπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Π», η Τοπική Κοινότητα Ψαθοπύργου έχει κινηθεί εξωδικαστικά προς το ΥΠΟΜΕΔΙ και την εταιρεία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» (Ολυμπία Οδός) επισημαίνοντας ότι ήδη από την έναρξη του έργου καταστράφηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει σε δύο χείμαρρους και με νεότερη παρέμβαση, που κοινοποίησε πρόσφατα και στην ΕΡΓΟΣΕ, ζητά άμεση οριοθέτηση των ροών και επέκταση των αποστραγγιστικών έργων μέχρι και τη θάλασσα.

Ηδη από το καλοκαίρι οι κάτοικοι στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αναστατωμένοι στο σημείο όπου τα έργα του νέου σιδηροδρόμου βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ροδινή και Ψαθόπυργο, ενώ η δημοτική αρχή καλεί στην Πάτρα μέσα στα επόμενα 24ωρα τον γγ Υποδομών, Γιώργο Δέδε, προκειμένου να του θέσει το αίτημα.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα λύση, κάτοικοι και Δήμος απειλούν με κλείσιμο της εθνικής οδού στα έργα της «Ολυμπίας».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ