2016-11-15 08:40:20
Φωτογραφία για Η τοξική πόλη φάντασμα της Picher
Η βορειοανατολική γωνία της πολιτείας της Οκλαχόμα στις ΗΠΑ ήταν κάποτε μία από τις πιο παραγωγικές περιοχές μολύβδου και ψευδαργύρου στον κόσμο. Τα μέταλλα που βρέθηκαν εκεί το 1914, χρησιμοποιήθηκαν για τις αυξημένες απαιτήσεις πυρομαχικών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες ορυχεία και χιλιάδες άνθρωποι εργάστηκαν κάτω από το έδαφος για την εταιρεία Picher. Η πόλη της Picher, μαζί με τις κοντινές πόλεις της Cardin και Treece στο Κάνσας αναπτύχθεικαν από την μια μέρα στην άλλη.

Στο απόγειό τους τα ορυχεία της πόλης Picher «επεξεργάζονταν σχεδόν 5.000 τόνους ακατέργαστου μεταλλεύματος την ημέρα. Μπορούσαν να συνθλίψουν το μετάλλευμα σε λεπτούς κόκκους ενώ το έλιωναν σε ένα γιγαντιαίο μεταλλουργείο που μπορούσε να φιλτράρει τις ακαθαρσίες.

Τα άχρηστα κατάλοιπα, μολυσμένα με τοξικά μέταλλα, είχαν συσσωρευτεί έξω από τα ορυχεία και είχαν δημιουργήσει μια κορυφογραμμή 7.000 στρεμμάτων που περιείχε 70 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων και 36 εκατομμύρια τόνους άμμου και  λάσπης. Αυτός ο λεπτόκοκκος είχε διασκορπιστεί σε όλη την πόλη με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τον αναπνέουν. Όταν έβρεχε, η απορροή από τους σωρούς πήγαινε στην τοπική παροχή νερού.


Στη δεκαετία του 1980, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια επιχείρηση καθαρισμού για να κάνει και πάλι την Picher βιώσιμη αλλά ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας του ’90, σχεδόν τα δύο τρίτα των παιδιών της πόλης εξακολουθούσαν να υποφέρουν από δηλητηρίαση από μόλυβδο.

Το 2006, μια εταιρία ανακάλυψε ότι η πόλη αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα από τεράστια κενά που είχαν δημιουργηθεί κάτω από το έδαφό της από τα ορυχεία, και θα μπορούσε να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Με βάση την έκθεση αυτή, η κυβέρνηση έδωσε την τελική ετυμηγορία της: Η πόλη Picher πρέπει να εκκενωθεί.

Το τελικό χτύπημα ήρθε το 2008, όταν ένας ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε όλη την πόλη σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Η ανοικοδόμηση της πόλης Picher ήταν ένα μεγάλο ερώτημα. Η μόνη επιλογή που έμενε ήταν να την εγκαταλείψουν.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ