2016-11-16 08:54:36
Φωτογραφία για Νέο ραντεβού Αριστοτέλους με τους Θεσμούς
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Η σειρά του Υπουργείου Υγείας, στο νέο γύρο συναντήσεων των εκπροσώπων των Θεσμών με την κυβέρνηση, έφθασε. Έτσι, σήμερα το μεσημέρι ο Ανδρέας Ξανθός αναμένεται να περάσει τις πύλες του κεντρικού ξενοδοχείου, που φιλοξενεί τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον επικεφαλής για θέματα Υγείας G. Carone και την υπόλοιπη ομάδα των εκπροσώπων των δανειστών στις 3.30 μ.μ.. Βέβαια, οι συναντήσεις γύρω από τα θέματα υγείας ξεκίνησαν από εχθες σε τεχνικό επίπεδο. Οι εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους επικεφαλής υπολοιπων φορέων της Υγείας καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων βρίσκεται ο εξορθολογισμός των δαπανών, η πορεία εξόφλησης των ληξιπροθεσμων χρεων του δημοσίου (νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ), αλλά και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος.


Η Αριστοτέλους έχει, πάντως, δεσμευτεί να καταθέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση μέτρων, που ήδη έχουν δρομολογηθεί και τα οποία διασφαλίζουν την τήρηση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας, χωρίς να παραλείπουν την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού (εδώ).

Άλλωστε, η Αριστοτέλους θα πρέπει σύντομα να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα τηρήσει τη μνημονιακή δέσμευση για μείωση του clawback κατά 30% το 2017 και 2018, στο πλαίσιο εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και πως θα επιτύχει αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων.

Θετικό πρόσημο, πάντως, φαίνεται να έχει ο ΕΟΠΥΥ, τα γραφεία του οποίου επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο κ. Carone (εδώ). Μάλιστα, ο επικεφαλής για θέματα υγείας θα επιστρέψει στον Οργανισμό, το πιθανότερο την ερχόμενη Τρίτη, με κύριο αντικείμενο συζήτησης το σύστημα ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης των παροχων. Σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να επισκφθεί το χώρο όπου διενεργείται η εκκαθάριση, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στον Ασπρόπυρο από την Πέυκη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ