2016-11-18 00:06:08
Φωτογραφία για Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 17-11-2016

e-mail: [email protected]"

Αρ. Πρωτ 30/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ,

Είτε προέρχεστε από τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ, είτε είστε επικουρικοί, είτε ιατροί του ΕΣΥ, πρέπει να γνωρίζετε τα πεπραγμένα αυτών που σας ζητούν την ψήφο σας και τη δύναμη της εκπροσώπησής σας.

Ο ΠΑΣΙΠΑΑ από την ίδρυσή του πριν δύο χρόνια, δίνει άνισο αγώνα για την αξιοπρέπεια του κλάδου των ιατρών του ΠΕΔΥ που εντάχθηκαν τον Απρίλιο του 2014 ως ΠΑΑ, στο νεότευκτο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας, μετά την απόλυση όλων των ιατρών του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εκπροσωπώντας αυτή και μόνο την κατηγορία υπαλλήλων, που βρέθηκε σε δεινή θέση λόγω της αντίδρασης στον ιδρυτικό νόμο 4238/2014, ο Σύλλογος μας έδωσε μάχες ενάντια σε οργανωμένα και ισχυρά συντεχνιακά και μικροπολιτικά – συνδικαλιστικά συμφέροντα και πέτυχε σταδιακά την κατοχύρωση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.


Θα σας θυμίσουμε πώς τον Δεκέμβριο του 2014 με πιέσεις μας, ενάντια σε σθεναρή αντίσταση πετύχαμε την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για την πλειονότητα των ΥΠΕ δημιουργώντας έτσι τετελεσμένο που δεν ήταν δυνατό να αγνοηθεί. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν ή ξεχνούν είναι η οργανωμένη αντίδραση στην εφαρμογή του εν λόγω νόμου που εκφράστηκε με την εκφοβιστική παράσταση των νομικών συμβούλων της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΕΟΠΥΥ στην 2η ΥΠΕ, με σκοπό την παρεμπόδιση της έκδοσης διαπιστωτικής πράξης από τον τότε Δ/κτη κο Παπαρούπα που με την παρέμβασή μας ξεπεράστηκε. Αλλά και με την παρέμβαση του ιατρικού συλλόγου Αθηνών που ζήτησε την αναστολή της έκδοσης παρομοίων αποφάσεων κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου 2015.

Θα πρέπει να σας εξηγήσουμε πώς πετύχαμε την απόδοση του μισθολογίου ΕΣΥ και των αναδρομικών για το χρονοεπίδομα, αν και όπως μας είπαν υψηλόβαθμοι πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες οι σχετικές διοικητικές ενέργειες συναντούσαν λυσσαλέα αντίσταση από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς. Χρειάστηκε να καταφύγουμε σε εξώδικα και αγωγές για να εκδώσει η 1η ΥΠΕ μισθοδοσία ΕΣΥ, αφού είχαμε στο μεταξύ πετύχει την μισθολογική εξίσωση στην 6η και 2η ΥΠΕ και την έκδοση οδηγίας από τη διεύθυνση Οικονομικού του ΥΥ τον Σεπτέμβρη του 2015. Μετά από αυτά αντιλήφθηκαν κάποιοι ότι τα δίκαια των ΠΑΑ Ιατρών είναι εξασφαλισμένα ως νόμιμα. Για το λόγο αυτό επιχειρούν να παρουσιαστούν ως προστάτες και αρωγοί μας, ενώ στην πραγματικότητα ευθύνονται για τις καθυστερήσεις σε ότι αφορά την οικονομική και θεσμική τακτοποίηση των ΠΑΑ.

Περαιτέρω πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο ΠΑΣΙΠΑΑ αποκάλυψε τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που οδήγησαν στην παραίτηση της 3ης και 4ης ΥΠΕ από το αίτημα απόσυρσης των ασφαλιστικών μέτρων. Ακόμη δεν είχε διαφανεί για την πολιτική εξουσία, η τακτική της πρόκλησης τέλματος δια της παρεμπόδισης της μεταρρύθμισης και η διαιώνιση της αβεβαιότητας μέσω της δικαστικής διαμάχης.

Κάποιοι αφελώς πίστευαν ότι θα γίνει σεβαστή η πολιτική λύση του θέματος των εργασιακών σχέσεων με την “δεύτερη ευκαιρία”. Άλλοι αφέθηκαν να πειστούν πώς το ενδεχόμενο κατάργησης του νόμου 4238/2014 ήταν υπαρκτό και καιροσκοπούσαν στηρίζοντας την κενή ρητορεία του παλαιού σωματείου. 

Συνάδελφοι επιτέλους προσγειωθείτε. Η ψήφιση του παραλλήλου προγράμματος δεν αναίρεσε τον νόμο 4238, αλλά τον συμπλήρωσε. Καμία δύναμη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αναστρέψει τις συμπεφωνημένες αλλαγές που υλοποιούνται. Η καθυστέρηση τελειώνει. Όσοι θέλουν να εξαπατούν προσποιούμενοι τους σωτήρες και υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες θα διαψευσθούν.

Ο ΠΑΣΙΠΑΑ συνεχίζει τον αγώνα και μετά τη βαθμολογική εξίσωση.

Συνάδελφοι ΠΑΑ του ΠΕΔΥ. Το σωματείο συνεχίζει τις διεκδικήσεις για όλους μας αλλά δεν υπόσχεται κίβδηλα επαναπροσλήψεις ή επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα πολλοί από τους συναδέλφους του πρώην ΕΟΠΥΥ, οφείλεται πρωτίστως στην τακτική της προηγούμενης συνδικαλιστικής ηγεσίας. Η μόνη παράταση στην αγωνία μας και την εξαπάτηση οφείλεται στη δικαστική οδό που επέλεξαν. Πολιτικά το θέμα του ΠΕΔΥ είναι λήξαν. Ο σύλλογος που εκφράζει τα συμφέροντα των ιατρών του ΠΕΔΥ και αταλάντευτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιβίωση της ΠΦΥ δεν είναι άλλος από τον ΠΑΣΙΠΑΑ.

Σας καλούμε να πάρετε θέση και να στηρίξετε το γνήσιο εκφραστή του κλάδου, το σύλλογό μας .

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Παπαλέτσος Ιωάννης Γώγου Μαίρη

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977237383
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ