2016-11-20 11:45:19
Φωτογραφία για Πρόταση ΒΟΜΒΑ από σύμβουλο της Μέρκελ: Η Ελλάδα να γίνει στρατόπεδο κράτησης προσφύγων
Με μια πρόταση- βόμβα για τη χώρα μας έρχεται να λύσει το προσφυγικό, ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ,  Γκέραλντ Κνάους, στα πρότυπα της Αυστραλίας.

Όπως είπε λοιπόν στο Spiegel:  «Εάν αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή τη στιγμή η λύση Αυστραλίας: οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου» και συνέχισε:

«Εάν η Ευρώπη το κάνει αυτό θα σήμαινε και το τέλος της Συνθήκης για τους πρόσφυγες, θα ήταν μια καταστροφή. Στην Ελλάδα θα δινόταν ο ρόλος που παίζει το νησί του Ειρηνικού, Ναούρου (σ.σ. παλιότερα γνωστό και ως ..."Νησί της Χαράς") για την Αυστραλία».

Το νησί Ναούρου είναι μια νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Παλιότερα ήταν γνωστό ως "Νησί της Χαράς". Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης.

Το Ναουρού βρίσκεται 4000 χλμ. βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Εκεί οδηγούνταν όσοι πρόσφυγες επιχειρούσαν να φτάσουν στην Αυστραλία. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες της Διεθνούς αμνηστίας, ο πραγματικός σκοπός ήταν να αποτρέψει τους πρόσφυγες να πηγαίνουν στην ήπειρο, λόγω των άσχημων συνθηκών που επικρατούν στο νησί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ