2016-11-20 19:36:13
Φωτογραφία για Βρήκαν 11 σκυλιά σκελετωμένα & άρρωστα χωρίς τροφή σε περιφραγμένο χώρο στον Έλιο Σκοπέλου
Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κατέθεσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) μόλις ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής στις 16 Νοεμβρίου για τον άνδρα που κακοποιεί μέχρι θανάτου τα σκυλιά του. Οι φωτογραφίες – αδιάψευστος μάρτυρας των συνθηκών διαβίωσης των σκυλιών – θυμίζουν το λιγότερο Μεσαίωνα Σκελετωμένα και κάποια αλυσοδεμένα έπεσαν με τα μούτρα στην τροφή...

Τα 12 σκυλιά (ένα νεκρό) εντοπίστηκαν από κάτοικο της Σκοπέλου σε δασώδη περιφραγμένη περιοχή κοντά στον οικισμό Έλιο. Έτσι μέσω ης Π.Φ.Π.Ο. επί τόπου και αφού είχε καταφθάσει εκεί περιπολικό η Νατάσα Λαμπρόγιαννη από το φιλοζωικό σωματείο του «Stray Care - Σκόπελος Ζωοφιλία Περιβάλλον Πολιτισμός» πήγε επί τόπου. Η κα Λαμπρόγιαννη, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας εξήγησε ότι εκεί είδε τα ζώα (καθαρόαιμα Πόιντερ και άλλες ράτσες) στην κατάσταση που βλέπετε, σκελετωμένα κάποια αλυσοδεμένα, χωρίς τροφή ενώ πολλά από αυτά όπως αποδείχτηκε ήταν άρρωστα. Μεταξύ των ζωντανών ήταν και πεθαμένο.


Τα ζώα μέσα στις λάσπες εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες χωρίς τροφή...

Η κα Λαμπρόγιαννη με τη βοήθεια εθελοντών μετέφερε τα 9 σκυλιά (καθώς τα 2 ήταν εξαιρετικά φοβικά και δεν μπορούσε να τα πιάσει) στην κτηνιατρική κλινική του Δημήτρη Παπαϊωάννου και της Νίκης Λεμονή. Η αρμόδια Εισαγγελία έδωσε εντολή για την σύλληψη του βασανιστή των ζώων εντούτοις όπως έγινε γνωστό αυτός νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας και έτσι δεν συνελήφθη.

Σκελετωμένα και τα κουτάβια...

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και οι φωτογραφίες στην κυριολεξία «μιλούν» από μόνες τους. Ενώ είναι κοινό μυστικό ότι στην Σκόπελο η κακοποίηση ειδικά των σκυλιών είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Εκείνοι που νοιάζονται είναι ελάχιστοι και οι αρχές κάνουν ελάχιστα από αυτά που μπορούν ώστε αυτό το έγκλημα να περιοριστεί δραστικά.

Το θηλυκό Πόιντερ έχει διροφιλαρίωση αυτό που συνήθως λέμε ως «σκουλήκι της καρδιάς του».

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Είναι στην Ελλάδα του 2016, στην Σκόπελο του 2016. Στην Ελλάδα του πολιτισμού (;) και σε χώρα της Ευρώπης. Μια βόλτα ψηλά στο βουνό κατοίκου της Σκοπέλου έφερε στο φως τραγικές καταστάσεις.

Η Νατάσα Λαμπρόγιαννη που ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής πήγε επί τόπου να σώσει τα ζώα...

Δεμένα σκυλιά στο πουθενά, άλλα νεκρά και σε αποσύνθεση, άλλα εξαθλιωμένα, ένα ετοιμοθάνατο που μεταφέρεται επειγόντως σε κτηνίατρο, άλλα αδύνατα, κουτάβια να περιφέρονται πάνω στα πτώματα, περίπου 15 συνολικά ζώα.

Το θηλυκό Πόιντερ νοσηλεύται...

Προφανώς πρόκειται για παράνομο εκτροφέα κυνηγόσκυλων, που έστησε τις βρώμικες επιχειρήσεις του μακριά από τα βλέμματα του κόσμου. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Η Ομοσπονδία μόλις ενημερώθηκε αμέσως ήλθε σε επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα σκοπέλου καθώς και με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ήδη εθελοντές και ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος βρίσκονται στο σημείο και θα προχωρήσουν στα νόμιμα κατά συγκεκριμένου προσώπου, τα δε ζώα θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν αλλού. Μας είναι αδύνατον να δεχτούμε τόση πια αθλιότητα παντού με τα ζώα. Ούτε σε πρωτόγονη κατάσταση να ήταν αυτή η χώρα ή μήπως η πραγματικότητα μας διαψεύδει;».

Έκκληση για βοήθεια...

Όποιος μπορεί να βοηθήσει για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας των σκυλιών ή με την φιλοξενίας του μπορεί να καλέσει την κα Λαμπρόγιαννη στο τηλέφωνο: 6949521442. Ενώ καταθέσεις μέσω paypal μπορείτε να κάνετε εδώ:[email protected].

Το πτώμα του σκύλου...

...

Το αρσενικό Πόιντερ είναι υγιές...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ