2016-11-22 09:02:41
Φωτογραφία για Νοσοκομείο απειλεί με τόκους άλλο νοσοκομείο!
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Ακούστε τι έκανε ένας από τους πεφωτισμένους νέους διοικητές των νοσοκομείων, τον οποίο κοίταξε μέσα στα μάτια ο Πολάκης και είδε ότι είναι ικανός. Έστειλε επιστολή σε διοικητή άλλου νοσοκομείου, το οποίο του χρωστάει κάποια χρήματα και ζητεί άμεση εξόφληση, απειλώντας με τόκους!

Ο λόγος για το διοικητή του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς Αθηνών» κ. Βασίλη Κεκερή. Προ ημερών λοιπόν έστειλε επιστολή σε συνάδελφό του άλλου νοσοκομείου, με την οποία τον ενημερώνει ότι, μέχρι και τις 15-11-2016, το νοσοκομείο του δεύτερου είχε οφειλές ύψους περίπου 21.000 ευρώ!

Θα με ρωτήσετε εύλογα: Καλά τι είδους οφειλές είναι αυτές; Είναι συνήθης πρακτική ένα νοσοκομείο να προσφέρει διάφορες υπηρεσίες σε άλλο, όπως εξειδικευμένες εξετάσεις (αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες κλπ).

Την περίοδο των παχιών αγελάδων ουδείς ασχολούνταν με τις οφειλές αυτές, που συχνά «διαγράφονταν»… Τώρα όμως που έχουν σφίξει τα πράγματα είναι αλλιώς και συνεπώς εύλογα ο κ. Κεκερής ζητεί την εξόφληση των οφειλών. Πλέον και κάθε ευρώ είναι πολύτιμο.


Όμως, ο κ. Κεκερής δεν αρκείται σε αυτό. Στην επιστολή του προχωρεί ένα βήμα παραπέρα και απειλεί το συνάδελφό του με τόκους υπερημερίας αν δεν εξοφλήσει άμεσα τα χρέη του! Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Επίσης κατόπιν κοινοτικής οδηγίας που ενσωματώθηκε στο νόμο 4152 του 2013, ορίζεται ανώτατο όριο εξόφλησης των υποχρεώσεων δημοσίων αρχών προς τους προμηθευτές οι 30 ημερολογιακές ημέρες. Πέραν του ανωτέρω διαστήματος ο δανειστής δικαιούται τόκους υπερημερίας. Ως εκ τούτου, αλλά και εν όψει της λήξης της τρέχουσας διαχειριστικής χρήσης, κρίνεται επιβεβλημένη η εξόφληση των ανωτέρω οφειλών για την αποφυγή επιπλέον επιβάρυνσης του νοσοκομείου και του ελληνικού δημοσίου με τόκους υπερημερίας» Γελοιότητες… Πώς είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί με τόκους υπερημερίας το ελληνικό δημόσιο, αφού τα χρήματα θα καταλήξουν σε άλλο δημόσιο φορέα; Αλήθεια μπορεί να μας πει ο κ. Κεκερής αν ο ίδιος εξοφλεί τους προμηθευτές του εντός 30 ημερών;

Έχω να προτείνω στο συνάδελφό του που δέχθηκε την επιστολή να αποταθεί σε κανέναν από τους μεγάλους δωρητές του ΕΣΥ, όπως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ή τον ΟΠΑΠ για να εξοφλήσει τον κ. Κεκερή… Όχι σταθείτε έχω και άλλη μία ιδέα: Μήπως ο κ. Κεκερής αντί να απειλεί το συνάδελφό του, να τον έπαιρνε με το μαλακό; Δηλαδή, να προσέφερε ένα κούρεμα των οφειλών, ώστε να εξοφληθεί άμεσα;

Τι άλλο θα δούμε…

Υ.Γ. Ο κ. Κεκερής δεν πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ως υπουργός Υγείας τον είχε διορίσει επικεφαλής του ΕΚΑΒ. Πολλοί λένε ότι η τοποθέτησή του στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει καλές σχέσεις με τον κ. Κακλαμάνη, από την εποχή που είχαν συνυπάρξει στο δήμο Αθηναίων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ