2016-11-23 00:48:23
Φωτογραφία για Καθησυχάζει η Αριστοτέλους για το “ανθυγιεινό”
 Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com

Να πάρει θέση για το “μέλλον” του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ανάγκασε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η χθεσινοβραδινή κινητοποίηση των Νοσηλευτών (εδώ).

Μέλη της ΠΑΣΟΝΟΠ είχαν αποκλείσει για περισσότερες από 18 ώρες την οδό Αριστοτέλους, ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Αν και κανείς από την πολιτική ηγεσία δεν δέχτηκε να τους συναντήσει, λίγο πριν το μεσημέρι η Αριστοτέλους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος για τις κατηγορίες εργαζομένων που το δικαιούνται.

“Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων” σημειώνει σχετικά το Υπουργείο Υγείας, που – όπως λέει – έχει έρθει σε επαφή για το θέμα με το Υπουργείο Οικονομικών. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα σενάρια που θέλουν να επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας μετά τις 31/12/17 και κατηγορεί όσους τα διασπείρουν ότι εξυπηρετούν μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.


Σύμφωνα πάντως με την ΠΑΣΟΝΟΠ, οι εγγυήσεις της Αριστοτέλους δεν αρκούν εφόσον η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που θα συντάξει το πόρισμα για την “τύχη” του εν λόγω επιδόματος, δεν έχει καν συσταθεί. Όπως υποστηρίζει, άλλωστε η Ομοσπονδία, η εναρμόνιση του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων μ’ εκείνο της ΕΕ αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας και η Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα που της έχουν προταθεί.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
90 χρόνια ΟΦΝ Ιωνίας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
90 χρόνια ΟΦΝ Ιωνίας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ