2016-11-26 04:25:16
Φωτογραφία για Τη σημασία της καταπολέμησης του εμπορίου άγριων ειδών επισήμανε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κ. Χρυσόγονος [video]
Τη σημασία της καταπολέμησης του εμπορίου άγριων ειδών (και ζωικών προϊόντων) ανέδειξε ο Κώστας Χρυσόγονος με ομιλία του στις 23 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η εμπορία άγριων ζωικών ειδών αποτελεί ειδεχθές έγκλημα σε βάρος της βιοποικιλότητας, ενώ υπογράμμισε τον κίνδυνο ερημοποίησης του πλανήτη, στον οποίο συντελεί το οργανωμένο λαθρεμπόριο άγριας ζωής που αποτιμάται σε 20 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη, αλλά και τη χρησιμότητα επιβολής αποτελεσματικότερων μέτρων προστασίας της άγριας ζωής. Έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας πως το σχέδιο δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας άγριων ειδών αποτελεί απλώς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, γενικότερα όμως η ανθρωπότητα οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μέρος της φύσης κι όχι ιδιοκτήτης της και να συμπεριφερθεί ανάλογα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ