2016-11-29 12:35:54
Φωτογραφία για Μάστιγα οι βιασμοί στις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά
Βιασμοί, σεξουαλικές επιθέσεις και παντός τύπου σεξουαλικών αδικημάτων λαμβάνουν χώρα σε καθημερινή βάση στις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά, καθώς στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.000 αναφορές από θύματα. Ο αριθμός εικάζεται πως είναι μεγαλύτερος, καθώς μεγάλος αριθμός κακοποιημένων σεξουαλικά μελών των ένοπλων δυνάμεων, επιλέγουν να μην δημοσιοποιήσουν την εμπειρία τους.

Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν. Οι ένοπλες δυνάμεις στον Καναδά έχουν καταγράψει 960 καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων, εκ των οποίων οι 110 είναι βιασμοί και οι 150 είναι επιθέσεις. Παράλληλα, μία στις τρεις γυναίκες δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους έγιναν αποδέκτες «πιέσεων», δίχως να διευκρινίζεται σε ποιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι καταγγελίες που έγιναν από γυναίκες ήταν τέσσερις φορές περισσότερες από εκείνες των ανδρών. «Η σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί ένα σημαντικό θέμα για εμάς. Συμβαίνει, το γνωρίζουμε και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο στρατηγός Jonathan Vance, επικεφαλής των αμυντικών δυνάμεων.

Πηγή:http://politis.com.cy/article/mastiga-i-viasmi-stis-enoples-dinamis-tou-kanada
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ