2016-12-02 09:41:07
Φωτογραφία για Πάτρα: Έβαλαν το «λύκο» να φυλάει το ΕΣΥ
Στη γνωστή παροιμία που θέλει κάποιοι να ορίζουν ως φύλακα σε μαντρί τον κακό λύκο παραπέμπουν τα όσα συμβαίνουν σε νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο ανήκει στη δύναμη της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας στην περιοχή, με διορισμένο μέλος στη διοίκηση να είναι αυτό που παίζει το ρόλο του ..λύκου και το ίδρυμα που «διοικεί» να είναι το …μαντρί.

Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο έχει τοποθετηθεί στη διοίκηση Νοσηλευτικού ιδρύματος στην περιοχή και του οποίου το βιογραφικό βαρύνετε  από ένα παράπτωμα το οποίο εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς το κατά πόσο η τοποθέτηση  του στη συγκεκριμένη θέση είναι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση

Το μέλος του Δ.Σ. πριν από λίγα χρόνια πιάστηκε στα πράσα να εισπράττει τη σύνταξη συγγενικού του προσώπου το οποίο όμως είχε αποδημήσει εις κύριο, με αποτέλεσμα τότε να προκληθεί σάλος στην υπηρεσία που υπηρετούσε .

Μάλιστα επειδή καρπωνόταν τη σύνταξη του πεθαμένου συγγενικού του προσώπου για αρκετά χρόνια, το ποσό το οποίο στη συνέχεια κλήθηκε να καταβάλει ανερχόταν και ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί στην σταδιακή επιστροφή του μεσώ παρακράτησης μεγάλου μέρους του μισθού του.


Οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος για τον οποίο στελέχη του υπουργείου υγείας επί ημερών σημερινής διοίκησης, μερίμνησαν να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο σε έμμισθη θέση σε Δ.Σ. ιδρύματος, καθώς  με αυτό τον τρόπο θα είχε τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα που παράνομα και στο όνομα του πεθαμένου συγγενούς του είχε εισπράξει.

Τα ερωτήματα

Το θέμα που προκύπτει ωστόσο , είναι, κατά πόσο ακόμα κι΄ αν η τοποθέτηση σε έμμισθη θέση ενός προσώπου που πιάστηκε να εισπράττει επί χρόνια παράνομα τη σύνταξη ενός πεθαμένου είναι νόμιμη, είναι συγχρόνως και ηθική.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ