2016-12-03 07:29:20
Φωτογραφία για ΛΑ.Ε.: Ο συνδυασμός αντιλαϊκής και αντιπροσφυγικής πολιτικής σκοτώνει! Όχι στα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα εξαθλίωσης
Τα κέρδη τους πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες: Πρόσφυγες που ζουν σε σκηνές καταυλισμών σκεπασμένες με χιόνια ή ...πλημμυρισμένες από τα νερά των βροχών, εκτεθειμένες στην παγωνιά.

Άστεγοι που φθάνουν στο σημείο να διεκδικούν μία θέση στη φυλακή για να γλυτώσουν από το κρύο.

Πάσχοντες προερχόμενοι από δομές ψυχικής υγείας που έχουν διαλυθεί και βρίσκονται στο δρόμο.

Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, οικογένειες ολόκληρες ανέργων ή υπαμειβόμενων εργαζομένων που αναγκάζονται να ζουν χωρίς θέρμανση.

Με την είσοδο του χειμώνα, το άγριο πρόσωπο των μνημονίων, της αντιπροσφυγικής/αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της αναλγησίας μιας κυβέρνησης που έχει προσανατολιστεί αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των δανειστών και στην υλοποίηση νέων επαχθών κοινωνικών μέτρων για να διασφαλίσει την τέταρτη αξιολόγηση, απειλούν, κυριολεκτικά, τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες.


Απέναντι στους πρόσφυγες που εξεγείρονται δικαιολογημένα ενάντια στις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, προτείνει την δημιουργία ειδικών κέντρων κράτησης «παραβατικών» προσφύγων και μεταναστών, ώστε να φυλακίζει όσους ακόμη και τα δικαστήρια αφήνουν ελεύθερους, παρακάμπτοντας έτσι κάθε νομική πρόνοια του «κράτους δικαίου».

Από την πλευρά του, ο Δήμος της Αθήνας εξαντλεί τα αποθέματα «ανθρωπιάς» του ανοίγοντας για τους άστεγους κάποιους περιορισμένους θερμαινόμενους χώρους, για να τους ξανακλείσει λίγες μέρες μετά.

Φτάνει πια! Η εναλλακτική υπάρχει και είναι ένα μεγάλο μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Όχι στα κέντρα κράτησης και τα στρατόπεδα της εξαθλίωσης. Ανοιχτές δομές φιλοξενίας, μέσα στις πόλεις, με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑ.Ε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ