2016-12-12 15:40:12
Φωτογραφία για Δυτ. Ελλάδα: Ποιος έχει το πάνω χέρι στον σχεδιασμό των δρομολογίων του τρένου;
Κράτος εναντίον κράτους; Οχι ακριβώς. Αλλά σε ένα πρώτο επίπεδο αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την παρέμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την περασμένη Παρασκευή, με τη μορφή κατάθεσης έκπληξης και δυσφορίας για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στον σιδηροδρομικό τομέα.

Προηγήθηκε ανακοίνωση της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, που έκανε λόγο για διαβούλευση στην Ηλεία με θέμα τη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Κατακόλου και Ολυμπίας, με προφανή σκοπό τη δικτύωση της κρουαζιέρας με το αρχαίο μνημείο.

Ακολούθησε αντίδραση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η «Π» έθεσε την ανακοίνωση υπ' όψιν της Περιφέρειας και πήρε, σε πρώτη φάση, ανεπίσημη αντίδραση. (Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλο). Υπογραμμίστηκε ότι στις διαβουλεύσεις μετέχει ο ΟΣΕ, με τον διευθύνοντα σύμβουλό του. Οτι το δρομολόγιο Κατάκολο - Ολυμπία έχει συζητηθεί στη συνάντηση της Ζυρίχης, με επίσημους εκπροσώπους του Οργανισμού, όπως και η ένταξη του δρομολογίου των Καλαβρύτων υπό την προστασία του δικτύου της Ουνέσκο. Οτι τα προγράμματα αυτά έχουν σαν σκοπό την εξυπηρέτηση, αλλά και την τόνωση του τουρισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ