2016-12-13 10:23:14
Φωτογραφία για Προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για «θηριωδίες» σε βάρος πολιτών στο Χαλέπι
Συναγερμό για την κατάσταση στο Χαλέπι σημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν μετά τις αναφορές για «θηριωδίες» σε βάρος μεγάλου αριθμού πολιτών στην πόλη.

Κάλεσε δε όλες τις πλευρές, ειδικά την κυβέρνηση της Συρίας και τους συμμάχους της, να προστατέψουν τους πολίτες.

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία Γιαν Έγκελαντ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Συρία και η Ρωσία θα λογοδοτήσουν για όσες θηριωδίες διαπράττουν ένοπλοι που πρόσκεινται στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο συριακός στρατός συνέχισε να κερδίζει έδαφος, σημειώνει το BBC, φέρνοντας τους αντάρτες στο Χαλέπι στα όρια της ήττας,

«Ο γενικός γραμματέας είναι ανήσυχος μετά τις αναφορές για θηριωδίες σε βάρος μεγάλου αριθμού πολιτών στο Χαλέπι τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά» τόνισε εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν. «Παρότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτές τις αναφορές, ο γενικός γραμματέας εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία στις εμπλεκόμενες πλευρές. Έχει δώσει οδηγίες στον ειδικό απεσταλμένο του για τη Συρία να επικοινωνήσει άμεσα με τα εμπλεκόμενα μέρη».


Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε στο BBC πως «περίπου 50.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βομβαρδίζονται» στο Χαλέπι με τη Ρωσία να απορρίπτει το ενδεχόμενο παύσης στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν οι πολίτες να φύγουν ή να απομακρυνθούν τα τραυματισμένα παιδιά.

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής ασφαλείας της συριακής κυβέρνησης Gen Zaid al-Saleh δήλωσε πως οι αντάρτες δεν έχουν πολύ χρόνο και θα πρέπει «ή να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πιστεύεται πως βρίσκονται στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της πόλης.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με κόσμο στο Χαλέπι να πανηγυρίζει με φόντο τις αναφορές πως ο συριακός στρατός βρίσκεται κοντά στη νίκη.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 415 πολίτες και 264 αντάρτες μαχητές, στις περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ακόμα 130 πολίτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των ανταρτών στα δυτικά της πόλης, που ελέγχει η κυβέρνηση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ