2016-12-20 08:10:20
Φωτογραφία για Δρομολογείται η κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Βουλιαγμένη
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, όταν μάλιστα ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης (2011-2014) συνήθιζε να ...αστειεύεται ότι οι μεγάλες λίμνες μετά τις βροχές στην παραλιακή λεωφόρο επίτηδες σχηματίζονται, για να συνηθίζουν τα παιδιά στο πολύ νερό και να έχει ο ΝΟΒ έτοιμους αθλητές για την υδατοσφαίριση.

Η αλλαγή της φυσιογνωμίας της Βουλιαγμένης και η δόμησή της τα τελευταία χρόνια με την παράλληλη απουσία μεγάλων έργων υποδομής συντέλεσε σε αυτά τα φαινόμενα.

Αυτό ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο μελετητής υδραυλικών έργων Χρήστος Δαμβέργης ο οποίος εκπόνησε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων που φιλοδοξεί να βάλει τέρμα στην κατάσταση αυτή.

Η παρουσίαση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

Τα υφιστάμενα σημεία απορροής των υδάτων είναι όπως είπε ο μελετητής «τυφλά» και δεν συνδέονται με κάποιο δίκτυο. Και οι μετρήσεις αναφέρουν ότι οι όγκοι του νερού είναι …ασύλληπτοι: 200 τόνοι το δευτερόλεπτο!


Ο κύριος αγωγός του νέου έργου θα τοποθετηθεί στην οδό Θησέως, ενώ αγωγοί θα διατρέχουν και τις δύο μεγάλες κάθετες οδούς Πανός και Παναγούλη. Η διάμετρος των αγωγών θα κυμαίνεται από 60 εκατοστά ως 3 μέτρα.

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με την επικρατέστερη λύση, ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η χρηματοδότησή του θα επιδιωχθεί να γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, με άγνωστο ακόμη ορίζοντα υλοποίησης.

Τουλάχιστον, μπήκε το …νερό στο αυλάκι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ