2016-12-27 21:52:08
Φωτογραφία για Ινδία: Επιτυχής δοκιμή του διηπειρωτικού πυρηνικού πυραύλου Agni-V
Το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι χθες (26/12) δοκιμάστηκε με επιτυχία ο πύραυλος Agni V, ο οποίος διαθέτει τη μεγαλύτερη εμβέλεια μεταξύ των όπλων που απαρτίζουν το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας.

“Η επιτυχής εκτόξευση του Agni V κάνει κάθε Ινδό περήφανο και προσθέτει τεράστια δύναμη στις αμυντικές μας δυνατότητες”. Με αυτή τη φράση ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, δημοσιοποίησε μέσω του Twitter την τέταρτη επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Agni-V. Σύμφωνα με το Reuters, η πρώτη εκτόξευση είχε πραγματοποιηθεί το 2012 και ο Agni – V αποτελεί το κύριο όπλο πυρηνικής αποτροπής της Ινδίας.

Η δοκιμή έρχεται σε μια περίοδο όπου εντείνεται η ανησυχία για τα πυρηνικά όπλα καθώς τόσο ο Donald Trump όσο και ο Vladimir Putin έχουν δηλώσει ότι θα ενισχύσουν τα πυρηνικό οπλοστάσιο ΗΠΑ και Ρωσίας αντίστοιχα.

Ωστόσο η ινδική δοκιμή προβληματίζει ιδιαίτερα την Κίνα καθώς ο Agni – V διαθέτει βεληνεκές μεγαλύτερο των 5.000 χιλιομέτρων γεγονός που του επιτρέπει να θέσει εντός της ακτίνας δράσης του το Πεκίνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ