2017-01-06 23:00:28
Φωτογραφία για Στη Κίνα βάζουν φρένο στις μεταγραφικές σπατάλες
Το ένα ρεκόρ διαδέχεται το άλλο στα ποσά που δαπανούν οι κινέζικοι σύλλογοι για την απόκτηση παικτών αναγνωρισμένης αξίας. Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο και αρκεί να αναφερθεί ότι, πλέον, τα χρήματα, που ξοδεύονται στις μεταγραφές, συναγωνίζονται τα ποσά που «παίζουν» στις μεταγραφικές περιόδους της Premier League. Τα τελευταία «μπαμ» των Κινέζων ήταν οι Όσκαρ, Βίτσελ και Τέβες, με το κόστος των μεταγραφών να ανέρχεται κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αν βάλει κανείς και τα συμβόλαια των παικτών στην εξίσωση, τότε θα συμπεράνει ότι μιλάμε για... καταναλωτικό ξεφάντωμα.

Αυτά βλέπουν στο υπουργείο αθλητισμού της Κίνας και - σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα - θα λάβουν άμεσα μέτρα, προκειμένου να επωφεληθεί η οικονομία της χώρας από την όλη κατάσταση.  Αυτό που έχει βγει προς τα έξω, από στέλεχος του υπουργείου αθλητισμού, είναι το ότι θα μπει πλαφόν στο ποσό που θα επιτρέπεται στις ομάδες να ξοδεύουν για τις μεταγραφές, ενώ θα παρακρατείται και ένα ποσοστό - το οποίο για την ώρα παραμένει άγνωστο - από τα συμβόλαια των παικτών
. Το ποσό αυτό θα πηγαίνει στα ταμεία του κράτους και θα επενδυθεί σε αναπυξιακά προγράμματα με επίκεντρο το ποδόσφαιρο στις νεαρές ηλικίες. Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην χώρα του και, όπως έχει δηλώσει, στόχος του είναι να καταφέρει η Κίνα να αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Η πίεση προς τις ομάδες δεν σταματά εδώ. Όσα κλαμπ δεν είναι συνεπή ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις θα αποβάλλονται από το επαγγελματικό πρωτάθλημα και θα ξαναρχίζουν από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα έρχονται σε συνέχεια της πρώτης απόπειρας να επιβληθεί μια μορφή εποπτείας στις ομάδες, αφού το Δεκέμβριο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της κινέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ότι θα μειώσει τον αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών, που θα μπορεί να έχει στο ρόστερ της η κάθε ομάδα, από πέντε σε τέσσερις.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ