2017-01-16 19:50:07
Φωτογραφία για Σε χαμηλό για 2017 ο Nikkei, βουτιά άνω του 2% για τη Samsung
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Δευτέρα με τον ιαπωνικό Nikkei να είναι ο μεγαλύτερος χαμένος, καθώς διολίσθησε στο χαμηλότερο ...σημείο για φέτος υπό το βάρος της ενίσχυσης του γεν.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς στην Αμερική αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ μεσοβδόμαδα ανακοινώνεται η έκθεση της Fed για την πορεία της οικονομίας, Beige Book. Στην Ευρώπη, η προσοχή παραμένει επικεντρωμένη στη Βρετανία, καθώς οι επενδυτές φοβούνται το σενάριο του "σκληρού Brexit”, με την βρετανική λίρα να υφίσταται ζημιές.

Σημειώνεται ότι κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street λόγω εθνικής αργίας.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε σήμερα κατά σχεδόν 1% διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο σημείο για φέτος. Η μετοχή της Mitsubishi σημείωσε απώλειες 2,2%.


Στους υπόλοιπους δείκτες, στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχωρεί κατά 0,61%, ο Taiex στην Ταϊβάν χάνει 0,92% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,9%.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,8%, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές μειώνουν τις θέσεις τους στις small caps, σύμφωνα με αναλυτές, αντίθετα ο ASX 200 στην Αυστραλία ήταν ο μόνος που έκλεισε θετικά σήμερα στην Ασία με μικρά κέρδη 0,48%.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις ξεχωρίζει σήμερα το σκάνδαλο της Samsung. Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, δήλωσε σήμερα ότι ο Τζέι Λι, πρόεδρος του ομίλου των εταιριών της Samsung δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ, που ήταν φίλη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε και είναι το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Λι, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης, ενώ εντάλματα σύλληψης δε θα εκδοθούν για τρία άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Samsung τα οποία επίσης ανακρίθηκαν από την εισαγγελική αρχή.

Η μετοχή της εταιρεία σημειώνει βουτιά 2,14%.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ