2017-01-19 05:56:12
Φωτογραφία για Qualcomm: Κατηγορείται ότι ανάγκασε την Apple να χρησιμοποιεί μόνο δικά της chips
Για πολλά χρόνια την κατασκευή των iPhones η Apple βασίζεται στα chips της Qualcomm. Ενώ για διάφορα κομμάτια, συνηθίζει να έχει διαφορετικούς προμηθευτές, στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε αποκλειστική συνεργασία με την Qualcomm.

Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν «άρεσε» στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, υπέβαλε μήνυση κατά της Qualcomm για επιβολή μονοπωλιακής πολιτικής.

Σύμφωνα με την αγωγή της FTC, η Qualcomm έχει «αναγκάσει» την Apple να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δικά της προϊόντα, με αντάλλαγμα την μείωση των τελών αδειοδότησης. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται ανταγωνιστικές εταιρείες από την «πίτα» του iPhone.

Στην αγωγή αναφέρεται: «Η Qualcomm γνωρίζει πως κάθε ανταγωνιστής που θα κέρδιζε μια συνεργασία με την Apple θα γινόταν δυνατότερος, και χρησιμοποίησε την αποκλειστικότητα για να αποτρέψει την Apple να συνεργαστεί και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των αντιπάλων της Qualcomm».


Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών για επιβολή μονοπωλιακών τακτικών. Πέρσι δέχτηκε πρόστιμο 854 εκατ. δολαρίων από τη Ν. Κορέα σχετικά με τις αδειοδοτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Το 2015 η Κίνα επέβαλε πρόστιμο 954 εκατ. δολαρίων ξανά για μονοπωλιακή πολιτική.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Apple για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus χρησιμοποιεί Qualcomm και Intel chipsets για τα modem της.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ