2017-01-20 01:36:08
Φωτογραφία για Δ. Παπαδημούλης: Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσει με οπισθοδρόμηση
Την ανάγκη "η Ευρώπη να αλλάξει γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσει με μια μεγάλη οπισθοδρόμηση", υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την επανεκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε πως η δεξιά κυριαρχία στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την εκλογή Ταγιάνι στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, "δημιουργεί και μία πρόκληση για τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις, να διαμορφωθεί ένας πιο συνεκτικός και ισχυρός προοδευτικός πόλος".

Ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος επανεξελέγη με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σύγκριση με το 2014, ευχαρίστησε την κοινοβουλευτική ομάδα της Αριστεράς καθώς και ευρωβουλευτές από ένα μεγάλο πολιτικό φάσμα που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί "σ' αυτή την αυξημένη εμπιστοσύνη, που μεταφράζεται σε αυξημένη ευθύνη".

Στόχος του, όπως είπε, "είναι ένα κοινοβούλιο πιο ισχυρό, με μεγαλύτερη δημοκρατική λογοδοσία και διαφάνεια" και "να κάνουμε περισσότερα ως Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει γρήγορα και δραστικά και να γίνει πιο ελκυστική στους πολίτες γιατί αλλιώς θα αντιμετωπίσει το φάσμα μιας διαλυτικής κρίσης".

Ήδη, όπως σημείωσε, "η ατζέντα της ανερχόμενης άκρας δεξιάς με τη βοήθεια και του κ. Τραμπ, είναι σαφής: όχι η αλλαγή της Ευρώπης, αλλά η διάλυση της Ευρώπης".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ