2017-01-20 01:48:09
Φωτογραφία για Στο ΦΕΚ η δεύτερη θέση μόνιμου ογκολόγου στο Νοσοκομείο Βόλου
Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) και δεύτερη θέση μόνιμου ογκολόγου για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου και σύντομα θα γίνει η προκήρυξη για να πληρωθεί η θέση.

Το Ογκολογικό Τμήμα κρατούν σήμερα ένας μόνιμος ογκολόγος και ένας επικουρικός γιατρός, που αντιμετωπίζουν καθημερινά περίπου 40 περιστατικά χημειοθεραπειών, ενώ με δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά πρόκειται να παραδοθούν άλλες τέσσερις αίθουσες.

Τα παραπάνω τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» Ελένη Φουστούκου πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου, με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πίτας και τόνισε ότι στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, γίνεται καλή δουλειά και για το λόγο αυτό, το επισκέπτονται και ασθενείς άλλων Θεσσαλικών νομών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, ο Σύλλογος λειτουργεί από το 2011 και στο διάστημα αυτό έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο. Ανακαίνισε τις αίθουσες του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου με τη βοήθεια δωρητών, ο μεγαλύτερος από τους οποίους, είναι ο κ. Χαράλ. Τσιμάς.


«Ο μεγάλος δωρητής πρόκειται να διαμορφώσει ακόμη τέσσερις αίθουσες που θα παραδώσει, διότι το Ογκολογικό Τμήμα μεγαλώνει και απαιτούνται περισσότερες αίθουσες», δήλωσε η κ. Φουστούκου.

Οικονομική βοήθεια των μελών

Ο Σύλλογος, σύμφωνα με την πρόεδρο, έχει βοηθήσει πολλές φορές οικονομικά τα μέλη του, όταν πρόκειται για απόρους ή για οικονομικά αδύναμους που έπρεπε να κάνουν εξετάσεις, διαθέτει δανειστική τράπεζα περούκας για όσους καρκινοπαθείς δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με την αγορά τους, ενώ αγωνίζεται για να έρθουν γιατροί στο Ογκολογικό.

Η κ. Φουστούκου δήλωσε ότι στο Νοσοκομείο Βόλου δημιουργήθηκε και δεύτερη θέση μόνιμου ογκολόγου γιατρού, η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως . «Τα πράγματα συνεπώς θα είναι πολύ καλύτερα απ’ ότι μέχρι σήμερα, αλλά ο Σύλλογος δεν θα σταματήσει να ζητάει την καλύτερη επάνδρωση της μονάδας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με φάρμακα

Η ίδια τόνισε ότι καθημερινά στο Ογκολογικό Τμήμα προσέρχονται περίπου 40 άνθρωποι για να κάνουν χημειοθεραπείες και οι ανάγκες μεγαλώνουν συνεχώς, καθώς, λόγω και της κρίσης, οι ασθενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον τόνισε ότι η μονάδα του Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί καλά και την προτιμούν οι καρκινοπαθείς, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι φιλοξενεί και ασθενείς άλλων νομών της Θεσσαλίας.

Τέλος, τόνισε ότι ενώ παλιά υπήρχαν μικροπροβλήματα με τη χορήγηση φαρμάκων, σήμερα έχουν ξεπεραστεί και δεν παρατηρούνται ελλείψεις ή καθυστερήσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ