2017-01-20 09:52:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Εγκλωβισμένο το 7ώροφο κτίριο του «Αγ. Ανδρέα»
Σε κτίριο-φάντασμα κινδυνεύει να μετατραπεί το πολυώροφο και πρόσφατα ανακατασκευασμένο κτίριο του «Αγ. Ανδρέα». Κι αυτό διότι δεν ...προχωράει καμία διαδικασία για την παράδοσή του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ετοιμάζει έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους από τους οποίους εξαρτάται η παράδοση.

Υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες αυτές, βάσει του σχετικού προγραμματισμού και των δεσμεύσεων από πλευράς διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διοικητική παραλαβή και να ξεκινήσει ο υγειονομικός του καθαρισμός και εν συνεχεία η μεταφορά των κλινικών. Η αιχμή αφορά την πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ.

«Αυτή τη στιγμή δεν προχωράει κάτι. Μας έχουν αφήσει μόνους μας αλλά με δεσμεύσεις που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια απώλειας χρόνου. Τα περιστατικά λιμνάζουν και έχουμε ανάγκη κλινών
. Είναι τραγικό να έχουμε δίπλα μας έτοιμο αυτό το κτίριο και να μην μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ή να έχουμε τις κλινικές μας στεγασμένες στο 409, όπου όλοι γνωρίζουμε τις συνθήκες που επικρατούν» μας ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης, ο οποίος φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί μόνος του σε αυτή την προσπάθεια της άμεσης ανακούφισης των ασθενών και της πλήρους ανάπτυξης όλων των κλινικών.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Εν τω μεταξύ τα συνεχή περιστατικά επιθέσεων που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων (γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό και άλλο προσωπικό) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου οδήγησαν χθες τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας και του εισαγγελέα, με αίτημα την εξασφάλιση της προστασίας τους.

ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οπως έχει γράψει η «Π», σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία οι επιθέσεις αποτελούν πάγια τακτική, καθώς δυσαρεστημένοι, από το σύστημα, πολίτες ξεσπούν σε όσους βρίσκουν μπροστά τους κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Στον «Αγ. Ανδρέα» τα περιστατικά αυτά πληθαίνουν και όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων σε αυτό έχει συμβάλει και η διοίκηση. «Παρά τις κατ' επανάληψιν παρεμβάσεις μας, όχι μόνον δεν έχει δώσει λύση, απεναντίας, απασχολεί την ασφάλεια του νοσοκομείου σε άλλα καθήκοντα, όπως σε θέσεις οδηγών, παράλληλα καθήκοντα με παράνομες διαδικασίες και αποφάσεις και το χειρότερο δεν κινεί καν τις διαδικασίες δίωξης κατά όλων αυτών των εκάστοτε δραστών, που δυστυχώς στην πλειονότητά τους παραμένουν ελεύθεροι μετά τα εκάστοτε συμβάντα».

Επίσης σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση πως με πρόσφατη απόφασή της η διοίκηση θα αναθέσει σε ιδιωτικό συνεργείο φύλαξης «τη φύλαξη κυρίως του επταώροφου στο διάστημα της μη λειτουργίας του και όχι για την ασφάλεια των εργαζόμενων. Θα διαθέσει μια δαπάνη 23.000 ευρώ για εργασίες που θα μπορούσε να καλύψει με την επαναφορά της νομιμότητας, την απασχόληση της Ασφάλειας στο αντικείμενό της».

Από την πλευρά του ο κ. Σερεμέτης απαντά ότι γνωρίζει τα περιστατικά των επιθέσεων και το έντονο πρόβλημα που υπάρχει, γι' αυτό και προχωράει στη λήψη μέτρων.

«Η απόφαση που πήραμε για πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας αφορά τη φύλαξη όλου του νοσοκομείου, διότι μας απασχολεί ιδιαίτερα και έντονα. Θα πρέπει δε να διευκρινίσουμε ότι το νοσοκομείο μας διαθέτει μόλις δύο φύλακες, οι οποίοι προφανώς δεν αρκούν και παράλληλα καλούνται να καλύψουν και άλλες ελλείψεις ειδικοτήτων, όπως οδηγού κ.ά. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας και να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας».

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα θέρμανσης στο κτίριο του ταχύρυθμου, που κατήγγειλε η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, ο κ. Σερεμέτης υπογραμμίζει:

«Το γραφείο μου βρίσκεται στον δεύτερο όροφο και το πρόβλημα που περιγράφει το Σωματείο είναι στον τρίτο όροφο, σ' εμένα όμως δεν έφτασε ποτέ. Κανείς δεν ήρθε να μου πει ότι υπάρχει πρόβλημα. Πώς είναι δυνατόν να μην το γνωρίζω ή να μην έρθει κάποιος συνοδός να διαμαρτυρηθεί;» και προσθέτει: «Η μοναδική αναφορά για πρόβλημα θέρμανσης που μου έγινε είναι από τρία ιατρεία που στεγάζονται στο ισόγειο και για τα οποία υπέγραψα τη Δευτέρα την προμήθεια θερμαντικών σωματικών, ώστε να καλυφθούν μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα του κλιματισμού. Το ίδιο θα κάναμε και για οποιονδήποτε άλλο χώρο εμφάνιζε αντίστοιχο πρόβλημα».

Πάντως, το Σωματείο Εργαζομένων επανήλθε χθες με φωτογραφικό υλικό που -όπως σημειώνει- του έστειλαν νοσηλευόμενοι και συνοδοί από τα τμήματα που στεγάζονται στο κτίριο του ταχύρυθμου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ