2017-01-21 15:49:02
Φωτογραφία για 16 μαθητές νεκροί στο δυστύχημα με λεωφορείο στην Ιταλία
Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο που μετέφερε Ούγγρους μαθητές σε αυτοκινητόδρομο της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της πυροσβεστικής. Ο νέος αυτός απολογισμός αναμένεται να είναι οριστικός, επεσήμανε η ίδια πηγή.

Τριάντα έξι άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο και έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία. Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου ήταν Ούγγροι έφηβοι, ηλικίας 16 με 18 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους από μια σχολική εκδρομή στη Γαλλία.

Το λεωφορείο προσέκρουσε σε έναν πυλώνα σε μια έξοδο του αυτοκινητόδρομου της Βερόνας και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο Γάλλος οδηγός του οχήματος ενδέχεται να είναι μεταξύ των θυμάτων μαζί με την οικογένειά του, μετέδωσε από την πλευρά του το ιταλικό πρακτορείο Agi. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους πυροσβέστες.


Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, ένας καθηγητής φυσικής αγωγής συνέβαλε στο να μπορέσουν να σωθούν πολλοί μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο ουγγρικό λεωφορείο το οποίο προσέκρουσε σε πυλώνα στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο A4, κοντά στην Βερόνα, και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο καθηγητής είχε ήδη καταφέρει να απομακρυνθεί και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, αλλά αποφάσισε να ανέβει και πάλι στο λεωφορείο, για να βοηθήσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε, ώστε να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους. Κάποιοι άλλοι μαθητές -κυρίως εκείνοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου- κατάφεραν να βγουν σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων.

Ένας Ιταλός οδηγός φορτηγού δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την τραγική πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα. Ένα στοιχείο που θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον μερικώς, για ποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με τόσο δραματικές συνέπειες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ