2017-01-25 18:03:13
Φωτογραφία για Θετικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη στο θετικό κλίμα που διαμόρφωσαν τόσο τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από την περιοχή όσο και τα χθεσινά ρεκόρ των δεικτών στη Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,4% στις 19.057,50 μονάδες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση σε 15 μήνες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 0,2%, επιστρέφοντας σε ανοδικό έδαφος μετά το αρνητικό ξεκίνημα στον απόηχο της απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας να αυξήσει το επιτόκιο της στη διευκόλυνση μεσοπρόθεσμου δανεισμού κατά 10 μονάδες βάσης.

Στην Κορέα ο Kospi εμφανίζει οριακά κέρδη 0,1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανάπτυξη της οικονομίας το δ΄ τρίμηνο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις.


Σε ετήσια βάση, η οικονομία αναπτύχθηκε 2,3% το δ΄ τρίμηνο μετά από ανάπτυξη 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν η οικονομία να αναπτυχθεί κατά 2,2% το τελευταίο τρίμηνο.

Στην Αυστραλία ο SandP/ASX 200 κερδίζει 0,3%. Ο τίτλος της Rio Tinto σημειώνει άλμα 3,8% σκαρφαλώνοντας σε υψηλά άνω των 2,5 ετών μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων άνθρακα σε μια κινεζική εταιρεία σε μια συμφωνία αξίας $2,45 δισ. Η BHP σκαρφαλώνει 3% στο καλύτερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2015.

Στις ΗΠΑ ο βιομηχανικός Dow Jones επέστρεψε χθες πάνω από το επίπεδο των 19.900 μονάδων, ενώ ο SandP 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ