2017-01-26 22:34:07
Φωτογραφία για Πως πήγαν να με απαγάγουν - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ εξομολόγηση από το παρ' ολίγον θύμα
Πρωταγωνιστής σε ένα πρωτοφανές περιστατικό, βρέθηκε από το πουθενά, ένας... 70χρονος κάτοικος των Σελιανιτίκων, θύμα της κατάστασης που μήνες τώρα μαίνεται στη δυτική Αιγιάλεια, με κλοπές, διαρρήξεις, επιθέσεις κατά πολιτών και θερμά επεισόδια σε πολλούς οικισμούς.

Αυτό που τώρα αποκαλύπτεται και για το οποίο καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμα από πλευράς διωκτικών αρχών, φαίνεται να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που ξεπερνούν ένα απλό και σύνηθες συμβάν.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Ο παλιός χρηματιστής Αρίστος Σπυρόπουλος, με μια κάποια οικονομική επιφάνεια, χρόνια τώρα συνηθίζει να περπατά από το κέντρο των Σελιανιτίκων μέχρι την παραλία του Λόγγου, αλλά αυτή τη φορά -και παρ' ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλοί επισκέπτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς- είδε ξαφνικά μπροστά του ένα άτομο να βγαίνει από αυτοκίνητο (με άλλους δύο συνεπιβαίνοντες) και αρχικά να του ζητά, σε έντονο ύφος, χρήματα, όπως αναφέρει σήμερα σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".


«Ενώ βρισκόμουν στον δρόμο που ενώνει την παραλία με τον Λόγγο, εκεί που λέμε πίσω από το ''Ασπρο-Μαύρο'', δέχθηκα φραστική επίθεση που δεν μπορώ να περιγράψω. Ηταν εμφανές για μένα, από την πρώτη στιγμή, ότι ήθελαν να με ληστέψουν. Με προκαλούσε μάλιστα να αντιδράσω. Κράτησε πολύ όλο αυτό. Εβαλα τις φωνές και προσπάθησα να κερδίσω χρόνο» περιγράφει ο ίδιος στην «Π».

ΑΠΑΓΩΓΗ

Οσο η στιχομυθία συνεχιζόταν σε έντονο ύφος και ο δράστης κοιτούσε γύρω του, μήπως και οι φωνές του θύματός του ανακόψουν τα σχέδιά του, συνέβη κάτι που παραπέμπει σε επιχειρούμενη απαγωγή του ηλικιωμένου, όπως και ο ίδιος καταθέτει.

Μας αφηγείται: «Μετά τις άγριες προθέσεις του, ο δράστης έκανε νόημα στους συνεργούς του και το αυτοκίνητο έκανε όπισθεν προς το μέρος μου, άνοιξαν το πορτμπαγκάζ, με σκοπό να με ρίξουν μέσα και να με απαγάγουν».

ΣΩΤΗΡΙΕΣ

Για καλή του τύχη όμως, εκείνη τη στιγμή και πριν οι δράστες προλάβουν να τον ακινητοποιήσουν και να τον «φορτώσουν» στο όχημά τους, εμφανίστηκε μια παρέα 5 γυναικών που περπατούσαν, οι οποίες έβαλαν και αυτές τις φωνές για να τους κάνουν να τραπούν γρήγορα σε φυγή.

Ο κ. Σπυρόπουλος άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία, στην οποία και περιέγραψε τι του συνέβη, αναφέροντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται «χτύπημα», αν και τις δύο προηγούμενες φορές, άγνωστοι άνοιξαν το σπίτι του, την ώρα που ήταν με τη σύζυγό του για κολύμπι, κάνοντάς το φύλλο και φτερό.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Αυτό, που αρκετές μέρες μετά, προβληματίζει τόσο τον άνθρωπο που έζησε καρέ-καρέ την επιχείρηση απαγωγής του, όσο και συγχωριανούς του που έχουν μείνει άναυδοι από το όλο σκηνικό, είναι ότι οι δράστες γνώριζαν το ποιος είναι, κάτι που καταδεικνύει στενή παρακολούθησή του και σχέδιο.

Επίσης, παρ' ότι ο ίδιος πήγε 3-4 φορές στην αστυνομία για ενυπόγραφες καταγγελίες και έδωσε και το αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος των υπαίτιων της περιπέτειάς του, δεν έχει ακόμα απολύτως καμία ενημέρωση.

«Πού ζούμε; Η Αστυνομία τι κάνει, ενώ βλέπει ότι κινδυνεύουμε;» αναρωτιέται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή

Από την έντυπη έκδοση
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ