2017-01-27 18:27:15
Φωτογραφία για «Πειραγμένες» οι αντλίες δύο πρατηρίων καυσίμων στη Μαγνησία
«Πειραγμένες» ήταν οι αντλίες δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Μαγνησία, που έβαζαν στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων μειωμένη κατά 9,69% ποσότητα καυσίμων, όπως προκύπτει από ποσοτική έρευνα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, για λογαριασμό του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Η έρευνα διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2016 με μυστικό όχημα του ΕΜΠ που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία και σύμφωνα με τη γραμματέα της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, στο Ν. Μαγνησίας, εντοπίστηκαν δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, που παρέδωσαν λιγότερα καύσιμα σε σχέση με την τιμή που αναγραφόταν στην ένδειξη.

Σύμφωνα με την έρευνα, από τις 120 συνολικά επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13 πρατήρια (10,83%) παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%.

Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλ. εντός των ανεκτών ορίων της Πολιτείας.

Η γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας ζητά από τον ΣΕΠΕ να δώσει τα στοιχεία της έρευνας στο υπουργείο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες, προς όφελος των υγειών επιχειρηματιών του κλάδου και των καταναλωτών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ