2017-01-31 12:17:14
Φωτογραφία για Τα σωστά βήματα για λαμπερή επιδερμίδα και το χειμώνα
Το fresh and glowy skin δεν μένει ποτέ έξω από τα trends στο μακιγιάζ. Ακόμα και τώρα που το glitter και τα metallics είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και τα έχεις λατρέψει, το καθαρό και λαμπερό δέρμα είναι πάντα ένα βασικό σημείο αναφοράς. Στο πρόσφατο Couture Show του οίκου Chanel, ο makeup artist Tom Pecheau ήταν αυτός που επιβεβαίωσε ότι η λαμπερή επιδερμίδα που φαίνεται και είναι υγιής θα είναι και φέτος ένα από τα μεγαλύτερα beauty trends.

Συμφωνείς κι εσύ νομίζω, αφού είσαι πεπεισμένη ότι τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από ένα φρέσκο πρόσωπο με φυσική λάμψη. Ωστόσο πόσο εύκολο είναι να το πετύχεις αυτό μόνο με το μακιγιάζ; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να μεριμνήσεις και για μερικά ακόμα πράγματα, όπως:

Είσαι ό,τι τρως

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας. Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα σε βοηθήσει όχι μόνο να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου αλλά και να αποκτήσεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα
. Ενώ τα αγαπημένα σου snack που είναι γεμάτα ζάχαρη θαμπώνουν την επιδερμίδα, γεύματα πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία λειτουργούν ευεργετικά. Αντιοξειδωτικές τροφές όπως τα μούρα, το αβοκάντο και τα δημητριακά ολικής άλεσης θα προσθέσουν λάμψη και θα κάνουν την επιδερμίδα σου όχι μόνο να μοιάζει αλλά και να είναι υγιής.

Δώσε ανάσα στην επιδερμίδα σου

Η επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση για να είναι νεανική και λαμπερή. Ωστόσο συχνά δεν μπορεί να απορροφήσει ότι της προσφέρει η ενυδατική σου κι αυτό γιατί την εμποδίζουν τα νεκρά κύτταρα. Η απολέπιση λοιπόν είναι το πρώτο βήμα για να δώσεις μία ανάσα στο πρόσωπό σου και να το προετοιμάσεις να δεχθεί όλα τα ενυδατικά στοιχεία που θα του προσφέρεις.

Επίσης, τα νεκρά κύτταρα που μένουν στην επιδερμίδα προκαλούν θαμπή όψη και αυτό είναι που προσπαθείς να αποφύγεις. Γι' αυτό κάνε ένα face scrub 1-2 φορές την εβδομάδα και πολύ καλό καθαρισμό καθημερινά. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, μπορείς να χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ρουτίνα ένα ήπιο, απολεπιστικό σαπούνι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ενυδάτωση και τόνωση

Δεν θα επεκταθώ στην ενυδάτωση γιατί έτσι κι αλλιώς ξέρεις ήδη ότι η ενυδατική κρέμα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. H τόνωση όμως, ειδικά το χειμώνα που ο αέρας ξηραίνει την επιδερμίδα είναι απαραίτητη και η κλασσική ενυδάτωση θέλει ένα boost για να μπορεί να χαρίσει στην επιδερμίδα σου την απαραίτητη λάμψη. Γι' αυτό μπορείς να δοκιμάσεις έναν ορό (μόνο του ή μαζί με την ενυδατική σου) ή να αντικαταστήσεις την κρέμα σου με μία πιο ενισχυμένη από βιταμίνες και πιο δραστικά ενυδατικά στοιχεία.

Extra δόσεις λάμψης

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνεις μία βαριά βάση για το μακιγιάζ σου που ίσως θα κουβαλάς όλη μέρα. Αρκεί να τονίσεις τα σωστά σημεία, χαρίζοντάς τους λίγη λάμψη και το πρόσωπό σου θα είναι πιο νεανικό και φρέσκο. Ένα illuminator θα σε βοηθήσει να αναδείξεις τις γωνίες σου και να χαρίσεις λάμψεις στα ζυγωματικά σου, χωρίς να είσαι υπερβολική.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ