2012-05-20 18:03:31
Φωτογραφία για Περιμένοντας τους …Ρώσους!
Κι ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι στρέφονται προς ανατολάς κατά τη... θερινή τους ραστώνη, οι Ρώσοι κάνουν την έκπληξη και επιλέγουν Ελλάδα, όπως γράφει η DW.

Οι ευνοϊκές αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης visa μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, έχουν ανεβάσει την Ελλάδα στις καλοκαιρινές προτιμήσεις του «ξανθού γένους». Ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες κυρίως στη Χαλκιδική, ενώ και το Άγιο Όρος με τα ορθόδοξα μοναστήρια του δείχνει να προσελκύει πιστούς από την ομόδοξη χώρα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, αναμένονται στην Ελλάδα περίπου 1 εκατομ. Ρώσοι τουρίστες, διπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα το εβδομαδιαίο περιοδικό Economist χαρακτηρίζει αυτή τη νέα τουριστική τάση ως «φιλία μεταξύ ορθοδόξων».

Η Ρωσία αποτελεί πλέον ένα ανερχόμενο τουριστικό target group, με χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία να το διεκδικούν δυναμικά. Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είναι παραδοσιακά ελκυστική στα μάτια των τουριστικών πρακτόρων λόγω των οικονομικών πακέτων διακοπών, οι Ρώσοι δείχνουν ωστόσο να ψηφίζουν φέτος…σουβλάκι αντί για κεμπάπ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ