2012-05-20 17:56:03
Φωτογραφία για Δύο Αλβανοί είχαν ρημάξει ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Μάλια και Σταλίδα στο Ηράκλειο
Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε ένας 42χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μόλις ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, είχε βάλει στο μάτι δωμάτια σε... ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπου οι επισκέπτες άφηναν χρήματα και κοσμήματα.

Ο 42χρονος μέσα σε λίγες ημέρες του Μαΐου είχε διαπράξει τρεις ληστείες από ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε διατελέσει, με τον ίδιο τρόπο άλλες τρεις ληστείες κατά το προηγούμενο έτος.

Ο 42χρονος «πιάστηκε» από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου με τη συνδρομή ανδρών των ΤΑΕ Ηρακλείου, επί τω έργω ενώ προσπαθούσε να εισέλθει σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Μάλια.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της Παρασκευής διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, ότι σε κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, ο 42χρονος είχε αποκρύψει ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών (φορητούς Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές κινητής τηλεφωνίας κτλ), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.


Από την προανάκριση που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, προέκυψε ότι, ο 42χρονος με έτερο 42χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, είχαν τελέσει σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα τις κάτωθι κλοπές:

• Την 18-05-2012 το βράδυ, εισήλθαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.

• Την 18-05-2012 το βράδυ, εισήλθαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χρηματικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ.

• Το βράδυ της 15/16-05-2012, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ.

• Το βράδυ της 09/10-05-2012, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ένα φορητό υπολογιστή συνολικής χρηματικής αξίας εννιακοσίων (900) ευρώ και το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.

• Την 26-04-2012 τα ξημερώματα, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, μια (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μια (1) συσκευή αναπαραγωγής ήχου, έναν (1) φορητό σκληρό δίσκο και ένα (1) γυναικείο ρολόι χειρός, συνολικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην κοινή οικία του 42χρονου και του συνεργού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία ενώ στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των εκατό ενενήντα πέντε (195) ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.

Οι παθόντες αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τα κλαπέντα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία και τους αποδόθηκαν νομότυπα κατά περίπτωση.

Έτερος συνεργός αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

- Ο 42χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
A Smart Defense for NATO is an Invincible Defense
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
A "Smart Defense" for NATO is an "Invincible Defense"
Μνημόνιο, ναι ή όχι;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μνημόνιο, ναι ή όχι;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ