2017-05-17 12:30:30
Φωτογραφία για Τι ζήτησε το Πεντάγωνο από τον Τραμπ που προμηνύει πόλεμο
Επιστολή-έκκληση απευθύνει το Πεντάγωνο και ειδικότερο ο αρχηγός του αμερικανικού στόλου Ναύαρχος John Richardson, στον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σε αυτήν, ο Richardson κάνει λόγο για άμεση ανάγκη αύξησης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του αμερικανικού στόλου σε όλον τον κόσμο, ενώ τονίζει την αύξηση καθέλκυσης νέων πλοίων (κυρίως υποβρυχίων, καταδρομικών και αεροπλανοφόρων) ως άκρως απαραίτητη.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Ναύαρχο, οι πόλεμοι του μέλλοντος θα διεξαχθούν κυρίως στην θάλασσα, με την ναυτική ισχύ των ΗΠΑ ολοένα να μειώνεται, ενώ των αντιπάλων της να αυξάνεται. Ο Richardson κάνει λόγο ιδιαιτέρως για την Κίνα, η οποία έχει στο πρόγραμμά της να καθελκύσει περισσότερα από 500 μίνι-υποβρύχια τα οποία σκοπεύει να τα εξαπολύσει στην Σινική Θάλασσα και τα οποία θα χαρακτηρίζονται από νοοτροπία stealth. Όμοια υποβρύχια σχεδιάζει να αποκτήσει και το Ιράν


«Είναι γεγονός ότι πολλές χώρες του κόσμου επενδύουν στην θάλασσα ενώ οι ΗΠΑ που περιβάλλεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από νερό δεν κάνει το ίδιο», δήλωσε απογοητευμένος ο Αμερικανός αξιωματικός από τις Φιλιππίνες. Σημειώνεται ότι η πολιτική του Τραμπ στην άμυνα χαρακτηρίζεται από ισοσκελείς προϋπολογισμούς προς εξοικονόμηση χρημάτων. Όσον αφορά για το ναυτικό, το Κογκρέσο έχει ήδη περάσει συγκεκριμένο προϋπολογισμό για αύξηση των πλοίων επιφανείας από 272 σε 350, ενώ έντονη είναι η παρουσίά αμερικανικών υποβρυχίων και πλοίων ηλεκτρονικής παρακολούθησης στις ακτές της Κίνας και της Ρωσίας.

Aπό την άλλη, η απάντηση της Ρωσίας ήταν άμεση: η Μόσχα προγραμματίζει ήδη την κατασκευή πυρηνοκίνητων υποβρυχίων κλάσεως Borey, ενώ σχεδιάζει και την καθέλκυση μιας σειράς συνοδευτικών σκαφών όπως φρεγατών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα σοβιετικά πλοία συνοδείας.
el.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ