2017-09-30 22:11:12
Φωτογραφία για Συσπάσεις εγκυμοσύνης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Οι συσπάσεις εγκυμοσύνης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στις συσπάσεις Braxton Hicks και στις αληθινές Τι είναι οι «ψεύτικες» συσπάσεις (ή συσπάσεις Braxton Hicks)

Οι «ψεύτικες» συσπάσεις που βιώνουν πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, γνωστές και ως Braxton Hicks, σε μεγάλο βαθμό δεν διαφέρουν καθόλου από τις κανονικές. Μάλιστα στο μόνιτορ του γυναικολόγου δείχνουν αληθινές.

Η διαφορά τους, ωστόσο, με τις αληθινές είναι ότι είναι ακανόνιστες, ενώ δεν προδιαθέτουν το σώμα προς τοκετό ούτε τον τράχηλο προς διαστολή.

Η έγκυος νιώθει τις συσπάσεις Braxton Hicks συνήθως περί το δεύτερο τρίμηνο, ενώ γίνονται εντονότερες καθώς η εγκυμοσύνης εξελίσσεται.

Το αίσθημα είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι, ενώ είναι ταυτόχρονα σκληραίνει και η περιοχή γύρω από τη μήτρα.

Οι συσπάσεις Braxton Hicks δεν είναι ιδιαίτερα επίπονες, όμως δημιουργούν ένα άβολο συναίσθημα.


Ποιες είναι οι αληθινές συσπάσεις

Συγκριτικά με τις συσπάσεις Braxton Hicks, οι αληθινές συσπάσεις έχουν ομαλή διάρκεια και συχνότητα, καθώς και ομαλά ενδιάμεσα διαλείμματα. Καθώς ο τοκετός εξελίσσεται γίνονται περισσότερο έντονες και διαρκούν πιο πολύ. Το σύνηθες για την γυναίκα που γεννά είναι να ξεκινήσει με τέσσερις έως έξι συσπάσεις ανά ώρα.

Η έγκυος μπορεί να νιώσει τις αληθινές συσπάσεις ως βουβό πόνο και σφίξιμο της μήτρας (περίπου ίδιες με τις Braxton Hicks) ή μπορεί να τις νιώσει και ως ανυπόφορο, δραματικό, εξουθενωτικό πόνο.

Όταν ξεκινούν οι συσπάσεις θα πρέπει να τις χρονομετρείτε για να δείτε πόσο διαρκούν. Έπειτα θα πρέπει να τις χρονομετρήσετε ξανά για να δείτε με τις συχνότητα

επαναλαμβάνονται.

Να είστε προετοιμασμένες πως οι συσπάσεις θα αλλάξουν γρήγορα, δηλαδή μπορεί τη μία στιγμή να νιώθετε ότι τις αντέχετε και την επόμενη στιγμή ο πόνος να σας διαλύει. Όταν συμβεί αυτό το πιθανότερο είναι ότι.. γεννάτε!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πλατανιάς - Παναιτωλικός 0-3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ