2017-10-25 19:03:19
Φωτογραφία για Λίγο πριν την γραμμή εκκίνησης το Εμπορευματικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου
Πλησιάζει η ώρα της εκκίνησης της μεγάλης επένδυσης για το πρώτο mega Logistics Park της χώρας. Όπως αναφέρει στο ypodomes.com o Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάσης Σχίζας, ολοκληρώνεται ο τεχνικό-οικονομικός σύμβουλος από την Alpha Bank, η επίσημη ανακήρυξη του αναδόχου και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η σχετική σύμβαση παραχώρησης αναμένεται στην αρχή της χρονιάς. Αυτό θα σημάνει την έναρξη της περιόδου υλοποίησης της επένδυσης η οποία εκτιμάται περίπου 180εκατ.ευρώ και με διάρκεια 2 ετών. Παραχωρησιούχος είναι η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ - Goldair για διάστημα περίπου 60 ετών.

Στο Εμπορευματιικό Κέντρο Θριάσιου Πεδίου πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά. Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει δύο φάσεις. Η πρώτη και άμεση προβλέπει κατασκευή 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων και η δεύτερη την κατασκευή επιπλέον 120.000 τ.μ. σε ορίζοντα πενταετίας.


Τα έργα όπως μαθαίνει το ypodomes.com έχουν γίνει πεδίο μάχης μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών καθώς παρότι η κοινοπραξία κατέβηκε με συγκεκριμένη εταιρεία στο παιχνίδι έχει εμπλακεί και άλλη γνωστή τεχνική εταιρεία που επιθυμεί διακαώς το έργο και έχει κάνει μία εξαιρετικά δελεαστική προσφορά. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της επένδυσης 35εκατ.ευρώ θα βάλει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και αντίστοιχα τόσα κεφάλαια θα βάλει και η Goldair.

Όπως αναφέρει πάντως ο κ.Σχίζας στο ypodomesσε αντίθεση με τα δημόσια έργα η διαδικασία έγκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) να προχωρήσει παράλληλα με την υπογραφή της σύμβασης και την αποστολή προς κύρωση στη Βουλή. Ανεξάρτητος Μηχανικός του έργου ύστερα από δημόσιο διαγωνισμό ανακηρύχθηκε η Hill International.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ θα λάβει με την υπογραφή 10 εκατ. ευρώ ως επίσημο τίμημο ενώ κάθε χρόνο ως ετήσιο ενοίκιο θα λαμβάνει το 2,51% του ετήσιου κύκλου εργασιών, με το εγγυημένο ενοίκιο να προσεγγίζει τις 350.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πανούκλα και χολέρα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πανούκλα και χολέρα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ