2017-11-02 20:44:44
Φωτογραφία για Τους «έκοψε» η Αποκεντρωμένη – Απορρίφθηκε και η ένσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ οι κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας!
  1.-Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν.3463/06 συνεδρίασε προχθές και απέρριψε την ένσταση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας!

   2-Κόλαφος είναι η αρνητική απόφαση της Αποκεντρωμένης, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο δήμος με τις απευθείας αναθέσεις και την κατάτμηση έργων

    Πόρτα «έφαγε» πρώτα απο τον Συντονιστή της αποκεντρωμένης, αφού ακυρώθηκε η απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με θέμα: "Έγκριση αποφάσεων Δημάρχου για κατεπείγουσες αναθέσεις εργασιών, λόγω πυροπροστασίας στο Δήμο μας".

   Στη συνέχεια ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης αλλά ξανά αρνητικά αποφάνθηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν.3463/06. Η προσφυγή απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση με την αιτιολογία ότι έγινε ανάθεση ομοειδών εργασιών σε τοπικές κοινότητες στις ίδιες δημοτικές ενότητες και τούτο θεωρείται κατάτμηση και δεν επιτρέπεται η εκτέλεση αυτών σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ.14 τπυ Ν. 4071/2012. 


       Οι λόγοι απόρριψης αφήνουν έκθετη την δημοτική αρχή και πρέπει κάποιος να απολογηθεί γι αυτή την εξέλιξη. 

      Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα δικαίωση για τον Κώστα Τριαντακωνσταντή, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να επισημαίνει: "Να σταματήσει η κατάτμηση των έργων και οι απευθείας αναθέσεις". 

     Επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λιάπης επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης "Πολίτες σε δράση", καταψήφισε την απόφαση στην οικονομική επιτροπή, ασκώντας κριτική για τους χειρισμούς στη δημοτική αρχή, λέγοντας: "Διαφωνώ και ο Δήμος έπρεπε να είχε προνοήσει".......       Αλλά και σαν ιστοσελίδα πολλές φορές έχουμε ασκήσει έντονη κριτική στη πολιτική που ακολουθεί ο Δήμαρχος κος Αποστολάκης και η Δημοτική του Ομάδα σε ότι αφορά τις πανάκριβες απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς τους, συγγενείς των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, στους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους, σε ημέτερους πολιτικά, κλπ.

         Δικαιωνόμαστε για  άλλη μια φορά και αισθανόμαστε ως ιστοσελίδα ιδιαίτερα περήφανοι. Θα συνεχίσουμε με σοβαρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα, τη χρηστή διοίκηση και το χρήμα των Δημοτών. 

         Δήμαρχε κε Αποστολάκη η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν σημαίνει και ανομία. Σεβαστείτε επιτέλους ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Σταματήστε τις κατατμήσεις των έργων, σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.

           Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ, με αίτηση προς το Πρόεδρο του ΔΣ σύμφωνα με το κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, το θέμα να τεθεί για συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε πρώτα την επίμαχη απόφαση της οικονομικής επιτροπής:

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ: 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ:
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ