2017-11-02 23:51:08
Φωτογραφία για Οι καλύτερες εφαρμογές καιρού και όχι μόνο, για Android
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν έξυπνα κινητά και ταμπλέτες. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκαν εκατοντάδες εφαρμογές για τον καιρό. Στη MeteoMarine ερευνήσαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές για Android συσκευές που αφορούν τον καιρό και απευθύνονται ως επί το πλείστον σε ναυτικούς ποντοπόρων πλοίων.

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Sea Storm: Ωραία και απλή εφαρμογή που μας παρέχει τα επίσημα advisories αλλά και διαγράμματα για τους τροπικούς κυκλώνες του Βορείου Ατλαντικού και του Βορειοανατολικού Ειρηνικού. Βασίζεται στις προγνώσεις της NOAA.

2. SailGrib: Πολύ χρήσιμη εφαρμογή (υπάρχει και δωρεάν έκδοση) που αποκωδικοποιεί τα gribfiles και έτσι μας δίνει πρόγνωση καιρού σε ολόκληρο τον κόσμο. Βασίζεται στο παγκόσμιο αμερικάνικο μοντέλο πρόγνωσης GFS.

3. Pocket Gib Lite: Παρόμοια εφαρμογή με το sailgrib

4. Marine weather: Όλα τα Metarea σε μία εφαρμογή, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε λεκτικές προγνώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.


5. NOAA Free Now: Εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή καθώς περιέχει όλες τις επίσημες πληροφορίες και προειδοποιήσεις από τη NOAA και την OPC αλλά και δορυφορικές εικόνες ειδικά επεξεργασμένες.

6. Hurricane Software: Ωραία εφαρμογή πάλι για τροπικούς κυκλώνες.

7. NOAA Smart Buoys: Η ΝΟΑΑ έχει αναπτύξει ένα ευρή δίκτυο από αυτόματους πλωτούς μετεωρολογικούς σταθμούς. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τις μετρήσεις από αυτό το δίκτυο.

8. HF Weather Fax for marine: Αν και υπάρχει ειδικό σεμινάριο για το πως να μην λαμβάνουμε τους χάρτες μέσω facsimile (πληροφορίες εδώ), αυτή η εφαρμογή μας επιτρέπει να κατεβάζουμε τους επίσημους χάρτες από το κινητό μας.

9. WeatherPro: Ίσως τα καλύτερα γραφικά σε app καιρού. Δεν είναι μόνο για ναυτικούς αλλά αποτελεί μία γενική εφαρμογή καιρού.

10. CSEM EMSC: Αν και δεν αποτελεί εφαρμογή για καιρό, μας άρεσε και για αυτό την βάζουμε στη σχετική λίστα. Η εφαρμογή αυτή αφορά τους σεισμούς και θα τη βρείτε αρκετά ενδιαφέρουσα. Ευχόμαστε να μην σας χρειαστεί.

Εάν έχετε να προτείνετε και εσείς μία εφαρμογή, θα χαρούμε πολύ να μας ενημερώσετε ώστε να την συμπεριλάβουμε στη σχετική λίστα.

Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Μετεωρολογίας – Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ