2017-11-06 00:55:05
Φωτογραφία για Πέντε tips για να κοιμάται το μωρό σας ήσυχο
Για τα παιδιά ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, διότι κατά τη διάρκειά του εκκρίνονται οι ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξή τους 1. Ώρα για ύπνο

Βάλτε τα παιδιά νωρίς για ύπνο, γιατί αν παρατείνουν αρκετά την ώρα, δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και περνάνε ολόκληρο το βράδυ μέσα στην υπερένταση. Επιλέγοντας, λοιπόν, τη σωστή ώρα και μένοντας σταθεροί στο πρόγραμμα που θέλετε να καθιερώσετε, έχετε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για μια ξεκούραστη - για όλους - νύχτα.

2. Η ρουτίνα είναι το Α και το Ω

Η ρουτίνα-πρόγραμμα του παιδιού δίνει κάθε φορά το «σήμα» στο παιδί ότι σε λίγο θα αρχίσει η διαδικασία του ύπνου. Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι το παιδί να χαλαρώσει.

3. Κλείνω τα φώτα για γλυκιά καληνύχτα

Χαμηλώστε το φως στο δωμάτιό του, γιατί το σκοτάδι, βοηθάει τον ήσυχο ύπνο μια που ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου (της μελατονίνης).


4. Με ένα παιχνίδι αλλάζουν όλα

Δώστε στο παιδί να πάρει μαζί του στο κρεβάτι ένα αγαπημένο του παιχνίδι, όπως π.χ. ένα λούτρινο ζωάκι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κοιμηθεί ήρεμα και ήσυχα!

5. Η ιδανική θερμοκρασία

Το δωμάτιο όπου κοιμάται το παιδί πρέπει να είναι δροσερό και όχι ζεστό. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 18 – 21°C. Εάν όμως διαπιστώσετε ότι ιδρώνει ή ότι τα πόδια και τα χέρια του είναι παγωμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα πρέπει να ρυθμίσετε να κατεβάσετε ή να ανεβάσετε ανάλογα το θερμοστάτη του καλοριφέρ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ