2017-11-07 08:45:31
Φωτογραφία για Πραγματολογικό κι επικοινωνιακό φάουλ σύσσωμης της ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την δολοφονική επίθεση στο πεδίο βολής με στόχο τα ΜΑΤ
Για μια ακόμα φορά, μόνο ο άγγελος φύλακας των αστυνομικών που υπηρετούν στα ΜΑΤ στάθηκε στο πλευρό όλων όσοι εκτελούν υπηρεσία στο πεδίο βολής της Χαριλάου Τρικούπη. Όχι ότι

δεν υπήρξαν ... παράπλευρες απώλειες στα παρελθόν. Παρότι πέρασαν 26 χρόνια (2 Νοεμβρίου 1991) το αίμα του αστυφύλακα Γιάννη Βάρη ταγγίζει πάνω στις αλλοιωμένες μνήμες και μέσα στους καπνούς της ρουκέτας και της χειροβομβίδας της 17Ν. Υπάρχουν άλλωστε και οι τραυματίες. Από πέτρες, με μολότοφ κοκ.

Όλοι όσοι πήγαν στο σημείο διαπίστωσαν δύο πράγματα. Το πρώτο ότι αναμβισβήτητος στόχος ήταν τα ΜΑΤ και όχι τα γραφεία  του άλλοτε κραταιού κινήματος και το δεύτερο η παντελής απουσία της ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Πολιτικής και φυσικής.

Όχι ότι παίζει κάποιον ρόλο ότι λίγα 24ωρα πριν έγινε μνημειώδης συζήτηση στη Βουλή για την ανομία με επίκεντρο τα Εξάρχεια. Ούτε ότι η κυβέρνηση δέχεται δικαιολογημένη σε κάποιο βαθμό κριτική για την ανοχή στην ενδημική- ιδιώνυμη ανομια.


Αλλά όταν έχεις εκεί ως σάκους τους μποξ και ολοστρόγγυλους στόχους για ελεύθερη σκοποβολή ανθρώπινες ψυχές, οφείλεις πρώτα στη συνείδηση της εξέχουσας- κατέχουσας θέσης να παρασταθείς στον πληβείο που εκθέτεις και κατά δεύτερο λόγο να κατεβείς με λόγο να δηλώσεις έμπρακτα αφενός την καταδίκη, αφετέρου τη στήριξη.

Αντί αυτού τι είδαμε; Σιωπή και απουσία.

Και καλά ο αρχηγός. Ήταν στην Κρήτη και όπως μαθαίνουμε επέστρεψε άρον άρον, ετοιμάζοντας ευρεία σύσκεψη για το θέμα και στη συνέχεια επίσκεψη και στην Χαριλάου τρικούπη και στην έδρα των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ στην Καισαριανή. Και καλά, ο αττικάρχης ή όποιος τον αναπληρώνει, προετοίμαζε (τρόπος του λέγειν) την ανάδραση της αστυνομικής έρευνας στο μηδενικό πηλίκο. Αν και κατά την άποψη μας, θα έπρεπε να ήταν από τους πρώτους που είχε την υποχρέωση να δηλώσει και να εκδηλώσει την συμπαράσταση του. Η ΓΑΔΑ άλλωστε βγάζει τα μέτρα και τοποθετεί σε σειρά κατάταξης τους στόχους.

Όλοι οι υπόλοιποι που ήταν; Με πρώτο και κυριότερο τον κ. υπουργό. Μια δήλωση καταδίκης, όσο σκληρή κι αν είναι, γίνεται από απόσταση. Δεν έχει την ίδια αφή με την παρουσία. 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ