2017-11-07 09:40:07
Φωτογραφία για Αντίο του Αντρέα Πίρλο στο ποδόσφαιρο
Την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο ανακοίνωσε επισήμως ο Αντρέα Πίρλο. Το ματς με τη Νέα Υόρκη ήταν το τελευταίο του διάσημου Ιταλού άσου, όχι μόνο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά γενικά στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο 38χρονος διεθνής με την Εθνική Ιταλίας (106 φορές) ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντιάλ 2006 από τη "σκουάντρα ατζούρα" κι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που ανέδειξε ποτέ το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

"Τελευταίο παιχνίδι στο MLS. Καθώς ο χρόνος μου στη Νιου Γιορκ Σίτι φτάνει στο τέλος του, θα ήθελα να πω μερικά λόγια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την ευγένειά και την υποστήριξη που μου έδειξαν σε αυτήν την απίστευτη πόλη. Ευχαριστώ τους καταπληκτικούς φιλάθλους, ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο και όλους όσοι εργάστηκαν από πίσω, ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου", έγραψε αρχικά ο πρώην μέσος της Μπρέσια, της Ίντερ, της Ρετζίνα, της Μίλαν, της Γιουβέντους και της Νιου Γιορκ Σίτι.


"Όχι μόνο η περιπέτειά μου στη Νέα Υόρκη έφτασε στο τέλος, αλλά και το ταξίδι μου ως ποδοσφαιριστής επίσης, γι' αυτό θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την οικογένεια και τα παιδιά μου για την υποστήριξη και την αγάπη που πάντοτε μου έδιναν, κάθε ομάδα που είχα την τιμή να αγωνιστώ, κάθε συμπαίκτη που είχα την ευχαρίστηση να παίξω μαζί του, όλο τον κόσμο που έκανε την καριέρα μου τόσο φανταστική και τέλος, όλους τους φιλάθλους σε όλο τον πλανήτη που πάντα μου έδειχνε την υποστήριξή του. Θα είστε πάντα μαζί μου και στην καρδιά μου".

Όπως βοήθησε την Ιταλία να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια, ο Πίρλο κατάκτησε επίσης μεγάλες διακρίσεις στην 22χρονη καριέρα του. 

Ήταν μέλος της Μίλαν που πανηγύρισε δύο τίτλους στη Serie A, 2 Champions League και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων μεταξύ του 2003 και 2011, ενώ στη συνέχεια ήταν βασική και υπερπολύτιμη μονάδα στην «μηχανή» της Γιουβέντους, η οποία κατάκτησε 4 διαδοχικούς τίτλους μεταξύ του 2012 και 2015.

 

Πηγή

 

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ