2017-11-07 18:18:12
Φωτογραφία για Φθιώτιδα: Μέχρι το Μαξίμου οι καταγγελίες για το Δήμο Μακρακώμης!
Το’ πε και το ‘κανε ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου... Μακρακώμης, Γιώργος Γόνης, σχετικά με τις καταγγελίες που χρεώνει σε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή για προφορικές αναθέσεις έργων πολλών χιλιάδων ευρώ και απέστειλε τα έγγραφα που περιέγραψε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα γραφεία του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού εσωτερικών!

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γόνης στην καταγγελία του ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε λόγο για προφορικές αναθέσεις έργων τα οποία και πληρώνονται κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην περίεργη κλοπή εγγράφων που έγινε πέρυσι. Χαρακτηριστικά ο κ. Γόνης παρέδωσε 21 υποθέσεις στα παραπάνω γραφεία, με κοινοποίηση επίσης στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Το σχετικό έγγραφο:

Σημειώνουμε ότι στις καταγγελίες Γόνη, ο Δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου είχε απαντήσει σχετικά, προκαλώντας τον αν έχει στοιχεία να τα αποδείξει διά της νομίμου οδού. Θυμηθείτε την τότε απάντηση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η επόμενη αντίδραση του:


«Ο κ. Γόνης, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μακρακώμης που εκ του νόμου προτάθηκε από την Αντιπολίτευση και υπερψηφίστηκε από τη συμπολίτευση ,ύστερα από απουσία 16 συνεδριάσεων επί συνόλου 20 (παρουσία 4 συνεδριάσεις) παραιτείται επιχειρώντας ηρωική έξοδο ενώ έπρεπε εάν τηρούνταν η διαδικασία να είχε εκπέσει από το αξίωμα του λόγω των απουσιών του. Δηλαδή η ανοχή μας και η επιείκεια μας χρησιμοποιείται σαν όπλο εναντίον μας.

Απαντώντας σε μία προς μία στις αιτιάσεις του κ.Γόνη σας αναφέρουμε τα εξής :

1) Επειδή σκόπιμα δεν αναφέρεται ο αριθμός των αγωγών παρά μόνο η λέξη «πλήθος» σας αναφέρουμε ότι πρόκειται για 6 έξι αγωγές και κάποιες παλαιότερες (5) πέντε τον αριθμό που αφορούσαν τους προηγούμενους Δήμους για τους οποίους ακολουθήθηκε η νόμιμη δικαστική ή εξωδικαστική διαδικασία προκειμένου να τακτοποιηθούν προς όφελος του Δήμου.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς περί «αδιαφανών, σκοτεινών, χαριστικών διαδικασιών» θα έπρεπε ο κ. Γόνης να είναι πιο προσεκτικός γιατί στο χρόνο που αναφέρετε όχι μόνο δεν ήταν στην Οικονομική Επιτροπή αλλά ούτε καν δημοτικός σύμβουλος.

2)Όσο για τα «προσωπικά οφέλη» στα οποία αναφέρεται όχι μόνο του Δημάρχου αλλά και των συνεργατών του προκαλώ τον κ. Γόνη εάν έχει στοιχεία να το αποδείξει ακολουθώντας τη νόμιμη, δικαστική οδό. Διαφορετικά

3)Σχετικά με τη «διασπορά πληροφοριών» που αναφέρεται σε εμένα προσωπικά και σε άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρώ ότι μια παραίτηση επειδή θεωρητικά είναι σοβαρή πράξη από όπου και αν προέρχεται ,ανεξαρτήτως προσώπων, δεν μπορεί να βασίζεται σε κουβέντες καφενείου.

Όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω η παραίτηση του κ. Γόνη μόνο για λόγους ευθιξίας και δημοσίου συμφέροντος δεν έγινε παρά μόνο για προσωπικούς λόγους, εκτός εάν η μόνη συμμετοχή του κ. Γόνη στο κείμενο παραίτησης ήταν η υπογραφή του.

4)Στον επίλογο «περί κατασπατάλησης χρημάτων Δημοτών χωρίς να τηρείται καμία νόμιμη διαδικασία» θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ότι δεν έχει καμία ευθύνη τη στιγμή που τα «γεγονότα» στα οποία αναφέρεται αφορούν προηγούμενη δημοτική θητεία και διαφορετικά όμως αν ήταν πάλι δεν θα είχε ευθύνη καθότι απουσίαζε.

Τέλος επί της νομίμου διαδικασίας έχω να σας αναφέρω ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, των Οικονομικών Επιτροπών και όλων των οργάνων των Δήμων που αφορούν δημοπρασίες, αναθέσεις, προμήθειες, όπως ακριβώς ορίζει η Νομοθεσία, ελέγχονται για τη νομιμότητά τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και στη συνέχεια αφού ενταλματοποιηθούν ελέγχονται από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφού εγκριθούν αποστέλλονται στο Δήμο για εκταμίευση εφόσον προηγηθεί και στο τελικό στάδιο ο σχετικός έλεγχος από τον υπόλογο του Δήμου.»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ