2017-11-08 16:01:16
Φωτογραφία για Τρύπια τα σύνορα για τους εμπόρους ναρκωτικών


Η εισαγόμενη εγκληματικότητα καλά κρατεί στην Ήπειρο. 

Το αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας σε απόλυτο βαθμό τις φωνές απόγνωσης και διαμαρτυρίας που υψώνουν κάτοικοι και φορείς των παραμεθόριων περιοχών.

Η εγκληματικότητα αυτή, ωστόσο φαίνεται ότι δεν περιλαμβάνεται στον «απολογισμό» του κυβερνητικού έργου που έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου βρέθηκε «απολογούμενος» για την ανομία που επικρατεί στη χώρα και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ένα μεγάλο τμήμα της ανομίας που σχετίζεται με το έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου, οφείλεται στη δράση Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι για να φτάσουν στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, διέρχονται ή και κάνουν «στάση» σε περιοχές της Ηπείρου, προκαλώντας τεράστια ανασφάλεια στους εναπομείναντες κατοίκους των ακριτικών και παραμεθόριων περιοχών.


 Τον Οκτώβριο οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών ανήλθαν σε 1153, εκ των οποίων οι 18 ήταν διακινητές. Αριθμός που αν μη τι άλλο δείχνει ότι έχουν επανεργοποιηθεί για τα καλά τα δίκτυα διακίνησης. 

Από την Ήπειρο διακινούνται επίσης τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από τους Αλβανούς «μαφιόζους» που εκμεταλλεύονται τις «τρύπες» φύλαξης που υπάρχουν στα σύνορα.

Μόνο τον μήνα Οκτώβριο οι Αστυνομικές Αρχές  κατέσχεσαν 444,705 κιλά χασίς, ενώ χθες στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας) συνελήφθη 31χρονος Αλβανός, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο με 41 κιλά χασίς! Τα περιστατικά συλλήψεων διακινητών χασίς από την Αλβανία είναι καθημερινά και βέβαια πέραν αυτών όπως και των παράνομων μεταναστών που εντοπίζονται, παραμένουν άγνωστες οι ποσότητες ναρκωτικών και ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φθάνουν τελικά στον προορισμό τους.

Θεατής η Κυβέρνηση

Παρά το γεγονός ότι και οι αριθμοί δείχνουν μέρος μόνο του προβλήματος η Κυβέρνηση παραμένει θεατής. Οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου για ενίσχυση των στρατιωτικών φυλακίων και γενικά της φύλαξης των συνόρων από το Στρατό, έμειναν ουσιαστικά στα λόγια και εν πάσει περιπτώσει οι ελάχιστες πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν δεν έχουν αποδώσει το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα.

Η αποδυνάμωση των συνοριακών τμημάτων φύλαξης, με τη μετακίνηση προσωπικού σε υπηρεσίες της πόλης, αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τις παραμεθόριες περιοχές.

Ο ανασχεδιασμός των Αστυνομικών μονάδων, δεν έχει επίσης προσφέρει απολύτως τίποτε στη ενίσχυση της αστυνόμευσης στη «ζώνη πυρός». Έχει προκαλέσει μάλιστα αλγεινή εντύπωση, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ενώ έχει κλείσει «τα αυτιά» της στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ανθρώπων της ακριτικής Ηπείρου και ιδιαίτερα των επαρχιών Πωγωνίου και Κόνιτσας, «διαφήμιζε» την ίδρυση νέων αστυνομικών τμημάτων σε περιοχές, όπως τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη παραδέχονταν με «μηδενική εγκληματικότητα»!

Οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, είναι γεγονός ότι έχουν σημαντικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας, εντοπίζουν και συλλαμβάνουν διακινητές και εμπόρους ναρκωτικών κλπ. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία όμως αναφέρονται μόνο στις θετικές παραμέτρους και δεν καταγράφουν το σύνολο των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί ή έχουν επιληφθεί οι κατά τόπους υπηρεσίες.

Τα στατιστικά του Οκτωβρίου

Τον Οκτώβριο σε όλη την Ήπειρο- εκτός των όσων προαναφέρθηκαν- μεταξύ άλλων συνελήφθηκαν 29 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ εκτός της κάνναβης, κατασχέθηκαν 464, 2 γραμμάρια ηρωϊνης, 54, 2 γραμμάρια κοκαϊνης, επτά δενδρύλλια χασίς, 94 ναρκωτικά χάπια.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράνομη οπλοφορία, ένας για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, δέκα για κλοπές, 2 για πλαστογραφίες, 35 για εξύβριση κλπ, 46 για καταδιωκτικά έγγραφα, 6 για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, 4 για παραεμπόριο, 3 για λαθρεμπόριο, 4 για διατάραξη οικιακής ειρήνης, 11 για ανωμοτί κατάθεση- δυσφήμιση κλπ. Στα θετικά καταγράφεται επίσης η ανεύρεση 4 κλεμμένων οχημάτων.

Ιδιαίτερα επικίνδυνος ο 31χρονος Αλβανός

Ιδιαίτερα επικίνδυνος ήταν ο 31χρονος Αλβανός που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα στην Ιόνια οδό, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Στον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν 41 κιλά χασίς, αλλά όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο παρελθόν, που παραπέμπει σε ένα «σκληρό» κακοποιό και διακινητή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα σε βάρος του εκκρεμούσαν: Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Κέρκυρας για παράβασεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ποινής φυλάκισης 27 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία!

proinoslogos.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυνατές σχέσεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυνατές σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ