2017-11-10 19:36:33
Φωτογραφία για ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ Ν.Δ. Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Επιμένει στο θέμα της σύμβασης για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την εισαγγελική αρχή να ερευνήσει σε βάθος της υπόθεση. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, νωρίτερα σήμερα, παρουσία της εκπροσώπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη και των αρμόδιων τομεαρχών, Αμύνης Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Νίκου Παπαδόπουλου, έγινε εκτενή αναφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και τέθηκαν ερωτήματα στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία απευθύνει ερωτήματα:

Στον πρωθυπουργό: «Για ποιο λόγο καλύπτει το εξώφθαλμο σκάνδαλο;».Στον υπουργό Εξωτερικών: «Γνώριζε την επίσημη αλληλογραφία του υπουργού Αμύνης με τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οποία ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;»Τα στελέχη της Ν.Δ. ανέφεραν ότι ο κ. Καμμένος επικαλείται πληρεξουσιότητα του Βασίλη Παπαδόπουλου παρουσιάζοντας όμως ένα έγγραφο που αφορά όχι την πώληση για τα βλήματα των 105 εκατοστών αλλά την πώληση των αμερικανικών βομβών ΜΚ 82
. Ανέφεραν ακόμη ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. «Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας προκειμένου να πουλήσει τα ίδια όπλα. Ρωτάμε ευθέως ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί και το Βασίλειο της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας για τα ίδια όπλα;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Καμμένος: Ψευδές το δημοσίευμα για την πώληση πυρομαχικών στην Σ. Αραβία

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής να συλλάβει τον διευθυντή των ΝΕΩΝ Παν. Λάμψια κινώντας σε βάρος του τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπόθεση σχετίζεται με προσπάθεια του κ. Καμμένου «να αποσείσει τις βαριές πολιτικές και προσωπικές ευθύνες που έχει για την πώληση στρατιωτικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία».

Ωστόσο, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., καταλογίζει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και στον εκπρόσωπο Τύπου του ''Ποταμιού'', Δημήτρη Τσιόδρα, επίθεση σε βάρος του, για μήνυση που δεν έκανε. Ο Πάνος Καμμένος αναφέρει στην ανάρτηση του: «Είναι μοναδικό!! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μήνυση που δεν έκανα».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ