2017-12-03 10:23:43
Φωτογραφία για Γιατί ο σκύλος δεν είναι δώρο Χριστουγέννων με κάρτα αλλαγής. (Ισχύει για όλα τα ζώα)
 

Πολλοί παρασύρονται από το κλίμα των ημερών και αποφασίζουν να κάνουν έκπληξη στα παιδιά ή τον σύντροφο τους. Μια έκπληξη που δεν θα ξεχάσουν ποτέ, ένα ξεχωριστό δώρο και εκείνο που συνήθως σκέφτονται είναι ένα αφράτο και χνουδωτό κουτάβι. Η εικόνα είναι πράγματι μαγική και η κίνηση πολύ όμορφη. Όμως ένα σκύλος στη ζωή μας είναι ένα δώρο ζωής, όχι δώρο Χριστουγέννων.

Ας δούμε την πραγματική εικόνα, πίσω από τα φωτεινά λαμπάκια και τις γιρλάντες των γιορτινών ημερών. Ποια είναι πραγματικότητα; Περίπου το 50% των σκύλων που εγκαταλείπονται είναι δώρα Χριστουγέννων!

Οι σκύλοι μας δεν έχουν κάρτα αλλαγής. Η υιοθεσία τους είναι μια απόφαση που πρέπει να έχει ζυμωθεί και να έχει γίνει συνολικά από την οικογένεια που ουσιαστικά θα αποκτήσει ακόμα ένα μέλος. Πρόκειται για την ευθύνη μιας ακόμα ζωής μέσα στο σπίτι μας.

Οι γονείς πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά πριν αποφασίσουν ότι θα κάνουν δώρο ένα κουτάβι στα παιδιά τους. Ένα παιδί δεν αντιλαμβάνεται την ευθύνη ενός σκύλου και μπορεί να γίνει πιεστικό μέχρι εσείς να ενδώσετε. Πριν όμως φορέστε τον κόκκινο φιόγκο στο αθώο κουτάβι πρέπει να σκεφτείτε όλα όσα θα προκύψουν με την άφιξη του στο σπίτι και την οικογένεια σας.


Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, ακριβώς όπως εμείς. Πρόκειται να αναπτύξει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία εξαρτάται και από τη δική σας, χρειάζεται υπομονή, επιμονή, χρόνο και αγάπη. Χρειάζεται καθημερινή φροντίδα, τι βόλτες, το φαγητό, το χτένισμα, το μπάνιο και το παιχνίδι του. Έχει ανάγκη από τις τακτικές επισκέψεις του στο γιατρό, ακριβώς όπως και εμείς.

Ένας σκύλος θα σας προσφέρει όσα δεν έχετε φανταστεί, παραπονιάρικα μάτια που θα εκλιπαρούν για ένα χάδι, κουνιστές ουρές και αγκαλιές που θα σας ευχαριστούν ακόμα και για την πιο μικρή σας προσπάθεια, βλέμματα παρηγοριάς και ζεστασιά όταν δεν θα είστε καλά. Θα είναι πάντα εκεί για εσάς, γιατί εσείς θα είστε ολόκληρος ο κόσμος του.

Η σύγχρονη όμως ζωή και ο ρυθμός της, έχει αφαιρέσει πολύ από τον δικό μας χρόνο και ένας σκύλος απαιτεί αρκετό από αυτό. Αν πραγματικά αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε το χρόνο, το χώρο και τις συνθήκες, τότε θα είναι ένα δώρο ζωής. Αν όμως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή έστω μια μικρή αμφιβολία, πρέπει να σκεφτείτε ξανά ότι ο σκύλος δεν είναι δώρο που επιστρέφεται Ευανθία Πιτσόλου

Συντάκτρια mybestfriend
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ