2018-01-12 18:14:16
Φωτογραφία για ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ Η ΒΟΥΛΗ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση του ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τη διάταξη που αφορά στις απεργίες. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα η τέως γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για εκμαυλισμό συνειδήσεων και απόπειρα χειραγώγησης των εργαζομένων.

Η κ. Παπαρήγα σχολίασε ιδιαιτέρως καυστικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στις απεργίες. «Ερχόσασταν φρεσκοξυρισμένοι και αγουροξυπνημένοι στις διαδηλώσεις για να κάνετε happenings και να ρίξετε, άντε και κανένα γιαουρτάκι…», είπε και ζήτησε να μην ταυτίζονται οι θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ με την κομμουνιστική ιδεολογία.

«Με τη νέα διάταξη «χοντραίνει το μαστίγιο της εργοδοσίας», συνέχισε και επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τα εκφυλιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα. «Δεν υπάρχει κατάκτηση που δεν σαρώσατε», σχολίασε και ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ.


Για δύο γραμμές της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, έκαναν λόγο βουλευτές της Ν.Δ. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η κ. Αχτσιόγλου και σε συνέντευξή της στις 5 Δεκεμβρίου και σήμερα είπε πως δεν δεν συρρικνώνεται το δικαίωμα της απεργίας και ο κ.  Τσακαλώτος στην επιτροπή, ακριβώς αντίθετο, ότι πράγματι η συγκεκριμένη διάταξη είναι εμπόδιο για τις απεργίες. Εγώ ποιον να πιστέψω; Τον κ. Τσακαλώτο ή την κ. Αχτσιόγλου;», ήταν το ερώτημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη που ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί ηθικό μειονέκτημα για τον τόπο», και πρόσθεσε πως «το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει ούτε έχει ούτε ιερό ούτε όσιο και έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση της».

«Δεν μπορεί ο κ Τσακαλώτος να λέει ότι ''χάσαμε'' και άλλοι συνάδελφοι του να λένε ότι ''κερδίσαμε''», είπε από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Γιάννης Μανιάτης.

Από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επέμεινε ότι η κυβερνητική ρύθμιση δεν συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και επέκρινε τη Ν.Δ. ότι η πρόταση που κατέθεσε ταυτίζεται με τις ακραίες θέσεις των δανειστών.

Παράλληλα, για υποκρισία και απόπειρα καταστροφολογίας στο θέμα των οικογενειακών επιδομάτων κατηγόρησε τη Ν.Δ. στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η Θεανώ Φωτίου, δίνοντας εμμέσως απάντηση και στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. Όπως έγινε γνωστό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, ζητά με επιστολή της στον Πρωθυπουργό να επανεξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων, χαρακτηρίζοντας «δικαιολογημένη» την διαμαρτυρία τριτέκνων και πολυτέκνων για τις περικοπές στα επιδόματα από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ