2018-01-23 12:34:20
Φωτογραφία για Αλλάζουν τα δεδομένα στα στενά Κίνας-Ταϊβάν με την απόκτηση S-400
Επαρκείς λόγους για να ανησυχούν έχουν στην Ταϊβάν μετά την απόκτηση της πρώτης παρτίδας του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας S-400, καθώς η εμβέλεια του συστήματος επιτρέπει τη δημιουργία «ομπρέλας» που θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην προσπάθεια της νήσου να αμυνθεί σε περίπτωση που οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις λάβουν εντολή να επιχειρήσουν την κατάληψη της «renegade» (σ.σ. αποστάτης) νήσου.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε ότι στην Κίνα παραδίδεται ένα σύστημα ελέγχου, αριθμός ραντάρ και άλλο υποστηρικτικό υλικό, ενώ Κινέζοι αξιωματικοί των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων εκπαιδεύτηκαν πέρσι στην επιχειρησιακή του αξιοποίηση.

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το σύστημα είναι εξαιρετικά ανθεκτικό σε προσπάθειες να «τυφλωθεί» με ηλεκτρονικά μέσα, ενώ μπορεί να εξαπολύσει ταυτοχρόνως τέσσερα βλήματα αναχαίτισης εναντίον στόχων που μπορεί να βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 400 χιλιομέτρων και να ίπτανται σε διαφορετικό ύψος.


Εάν λοιπόν υποτεθεί ότι το πιο στενό θαλάσσιο σημείο ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν, είναι μόλις 130 χιλιόμετρα, καθίσταται προφανές ότι θα προβληματίσει σφόδρα τους αμυντικούς σχεδιαστές στη νήσο, όπως αφήνει να εννοηθεί και το έγκυρο Defense News.

Το γεγονός ότι οι Κινέζοι θα αποκτήσουν έξι συνολικά συστοιχίες, είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να διαθέσει μία με δύο στα Στενά αν το θελήσει, ενώ δεν θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα άλλων με το IFF. Βέβαια και τα HQ-9 (FD-2000) θα έκαναν μια χαρά τη δουλειά Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ